Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Την άλλη εβδομάδα το αίτημα εξεταστικής για τα υποβρύχια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν έτοιμη η πρόταση

Ενδεικτικό των διεργασιών είναι ότι την πρόταση προτίθεται να ψηφίσει και η ΔΗΜΑΡ

Γιάννης Μακρυγιάννης

Σχεδόν έτοιμη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, την οποία και σχεδιάζει να καταθέσει την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, για να αναζητηθούν, μεταξύ άλλων και οι ευθύνες του τότε υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, που υπέγραψε τη σύμβαση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Με την κίνηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, πέρα από τα διεμβολίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη ΝΔ, που είχε ασκήσει κριτική στους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να συγκροτήσει ένα ενδιαφέρον μέτωπο της αντιπολίτευσης.

Είναι ενδεικτικό των διεργασιών ότι την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προτίθεται να ψηφίσει και η ΔΗΜΑΡ, η κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας συνεδριάζει σήμερα για να λάβει απόφαση επί του θέματος.

Επίσης στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει χθες στη Βουλή ότι το κόμμα του δηλώνει ανοιχτό για την σύσταση μιας Εξεταστικής και για τα ομόλογα. Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την ΝΔ ότι σήμερα αλλάζει στάση για την εξεταστική «την οποία ουσιαστικά εδέχθη ο κ. Αβραμόπουλος» και υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο διαφυλάττει τον συνέταιρό της κ. Βενιζέλο.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να διερευνηθεί η σύμβαση του 2010 για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά την οποία θεωρεί «έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και της άμυνας της χώρας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: