Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Μνήμη της θυσίας του Καπετάν Χάψα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τιμές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Ιουνίου οι επετειακές εκδηλώσεις για την θυσία του Καπετάν Χάψα και των παλικαριών του στη φονική μάχη των Βασιλικών της 10ης Ιουνίου 1821, καθώς και για το ολοκαύτωμα της Ιερής Μονής της Αγίας Αναστασίας.

Το πρωί εψάλει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, Αρχιερατικό μνημόσυνο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μιλήτου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας κ.κ. Αποστόλου.

Ο πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε από τον κ. Αστέριο Γραμμένο, επίλεκτο μέλος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

Στο χώρο του μνημείου στη θέση "Συκιωτούδια" εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε η κατάθεση στεφάνων.


Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου κ. Γεώργιος Αποστολίνας και τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Τζηρίτης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού, ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας, ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης  Ντέμπλας, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χρήστος Βορδός, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, εφεδροπολεμικές οργανώσεις, εκπρόσωποι των Δημοτικών Κοινοτήτων Βασιλικών και Γαλάτιστας, εκπρόσωποι του συλλόγου Χαλκιδικέων Μελβούρνης, εκπρόσωποι της Ι.Λ.Ε.Χ. και του συλλόγου "Εμμανουήλ Παπάς" Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των συλλόγων Γαλατιστέων και Ιερισσιωτών Θεσσαλονίκης και τέλος ο Πρόεδρος κ. Μιχαήλ Καρτσιώτης και πολλά μέλη του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".

Τιμές απέδωσε η μπάντα του Δήμου Θέρμης.

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: