Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

"Πάμε Βιβλιοθήκη" 5 μήνες δημιουργικών δράσεων για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»
5 ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Δεκάδες παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου ξεναγήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο μαγικό κόσμο του βιβλίου συμμετέχοντας στις δημιουργικές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου «Πάμε Βιβλιοθήκη».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου - οικία Τραγανού, πλημμύριζε κάθε απόγευμα Παρασκευής από χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα, που μέσα από το παιχνίδι ήρθαν πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου, ζωγράφισαν, διάβασαν, διασκέδασαν με μουσική και παραστάσεις κουκλοθέατρου.

Με οδηγούς εθελοντές εκπαιδευτικούς από τις 29 Δεκεμβρίου 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013 υλοποιήθηκαν δράσεις με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές και σημαντικούς καλεσμένους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά συγγραφείς όπως η Βασιλική Νευροκοπλή, Στέλλα Μιχαηλίδου, Ραχήλ Μαρτίδου, Γεώργιο Ζωγραφάκη αλλά και τον Παραολυμπιονίκη, Μαρίνο Φυλαχτό.

ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ FUTURE LIBRARY


Και μπορεί η σχολική χρονιά να φτάνει στο τέλος της όμως οι δράσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζονται όλο το καλοκαίρι!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ως μέλος του Δικτύου Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών Future Library, του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία με θέμα: «Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος»!

Το Future Library στοχεύει να μεταμορφώσει τις ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Σκοπός είναι να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών, σε όλη την επικράτεια, το οποίο θα συνδεθεί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενισχύοντας στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα του θεσμού των βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης, δημιουργικότητας και διάδρασης.

Το Future Library, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011. Προήλθε από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τον αποδέκτη του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για το 2010.
To Future Library είναι ανοιχτό σε όλες τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας.

Περισσότερα για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου σε επόμενο δελτίο τύπου.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: