Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής

φωτο: Αετός Χαλκιδικής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί 10-4-2013  εντός του Δικαστικού Μεγάρου Πολυγύρου και πέριξ αυτού, πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών από την Ιερισσό που βρισκόταν συγκεντρωμένοι για συμπαράσταση στους βιαιώς προσαχθέντες συμπολίτες τους ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, απρόκλητα προπηλάκισαν και επιτέθηκαν με ύβρεις στον Πολιτευτή της ΝΔ Ν. Χαλκιδικής, Δικηγόρο Χαλκιδικής, κ. Καραμανλή Νικόλαο ο οποίος μετέβαινε εντός του Δικαστικού Μεγάρου για να χειρισθεί δικαστικές υποθέσεις των εντολέων του.

Οι κοινωνικοί αγώνες, από όπου και αν προέρχονται οφείλουν να διεξάγονται εντός των ορίων που θέτει ο Νόμος και ο Πολιτισμός αυτής της χώρας. Αλλιώς δεν είναι ανεκτοί αφού προσβάλουν βάναυσα τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα του Κράτους.

Η συμπεριφορά όσων ενεπλάκησαν στο περιστατικό και όσων εγκρίνουν τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύει έμπρακτα την έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία και του κανόνες της και περιφρόνηση στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και παράνομη αυτή συμπεριφορά σε βάρος έλληνα πολίτη και Δικηγόρου ο οποίος όχι μόνο εκτός αλλά και εντός του φυσικού χώρου εργασίας του και κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως Δικηγόρος, εδέχθη αυτή την πρωτοφανή και βάναυση επίθεση και καλούμε όλες τις πολιτικές παρατάξεις του Νομού να την καταδικάσουν. Σε διαφορετική περίπτωση αποδεικνύεται αβίαστα ποιες είναι εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που υποκινούν και κατευθύνουν τέτοια επεισόδια σε βάρος αθώων πολιτών με αποκλειστικό στόχο και σκοπό να εκφοβίσουν, τρομοκρατήσουν και τέλος να καταλύσουν κάθε έννοια δημοκρατίας και δημόσιου διαλόγου, παρασυρμένοι από πολιτικές και τοπικές δυνάμεις που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: