Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ποτάμι διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το σχέδιο «Αθηνά»


«Το ΤΕΙ ανήκει στη Θεσσαλονίκη» βροντοφώναξαν χιλιάδες σπουδαστές, καθηγητές και υπάλληλοι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙΘ σε μία εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της πόλης. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και στη «διάλυση του ΑΤΕΙΘ», καθώς δέκα Τμήματα προτείνεται να μεταφερθούν στις Σέρρες και στη Φλώρινα.

 «Ζητάμε από το δήμο Θεσσαλονίκης να στηρίξει τον αγώνα μας. Ουσιαστικά, μέσω του δήμου, ζητάμε τη συμπαράσταση της πόλης»,
ανέφερε στο «ageliforos.gr» ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙΘ, Δημοσθένης Σταμάτης, ο οποίος μίλησε και για την αγωνία χιλιάδων γονέων και υποψηφίων μία «ανάσα» πριν από τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Με το σχέδιο «Αθηνά» ανατρέπονται όλα τα δεδομένα, όπως τόνισε ο κ. Σταμάτης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην αλλάξει το μηχανογραφικό δελτίο την τελευταία στιγμή.

Χιλιάδες σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικοί σχημάτισαν ένα «ποτάμι» στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης και λίγο μετά τις 2 μ.μ. έφτασαν μπροστά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με κεντρικό σύνθημα «Δεν πάμε πουθενά». Στα πανό των διαδηλωτών αναγράφονταν: «Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί. Κάτω τα χέρια από τη Λογιστική», «Οχι στην εξόντωση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης», «Η ΣΤΕΓ θα μείνει στη Θεσσαλονίκη» και «Κάτω τα χέρια από το ΑΤΕΙΘ».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: