Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μόντι: «Οι Eλληνες πλέον έχουν γονατίσει»

«Αυτό θα συνέβαινε και στην Ιταλία χωρίς την κυβέρνησή μου», είπε

Σε έναν παραλληλισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα, ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι «οι Έλληνες, πλέον, έχουν γονατίσει» και πως αυτό ακριβώς θα συνέβαινε και στην Ιταλία, χωρίς την κυβέρνησή του.

«Στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες» επεσήμανε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός χθες βράδυ -Τρίτη 22 Ιανουαρίου- στην εκπομπή Ballarò, του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού «Rai Tre»,  ενώ πρόσθεσε ότι «από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%».

Όσον αφορά στις προτεραιότητες του κυβερνητικού του προγράμματος, ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός θα δραστηριοποιηθεί άμεσα για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών και γερουσιαστών κατά 50%, καθώς επίσης και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.


«Αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίσει θα του βγάλω το καπέλο, αλλά τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε εμείς οι Ιταλοί» δήλωσε ο κ. Μόντι και υπογράμμισε πως «η χώρα του δεν θα πρέπει να εγκρίνει, φέτος, νέα, έκτακτα οικονομικά μέτρα, διότι ο στόχος της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού μπορεί και να μην επιτευχθεί απόλυτα, όταν η όλη οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται».

Τέλος, επανήλθε στον παραλληλισμό της Ιταλίας με την Ελλάδα, ρωτώντας με νόημα τον παρουσιαστή της εκπομπής:

«Μετά από τόσες θυσίες που κάναμε, για να μην φτάσουμε στο σημείο της Ελλάδας, θα αφήνατε την πατρίδα μας στα χέρια του Μπερλουσκόνι, της Λέγκα ή και της Αριστεράς;».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: