Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Κώστας Γκιουλέκας


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας με την ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κάνει το δικό του απολογισμό στα έως τώρα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου μετά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό 2011.

Του Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Ωστόσο ο κ. Γκιουλέκας, περιστοιχισμένος από το σύνολο της δημοτικής ομάδας και πολλά στελέχη της παράταξής του, άρχισε την ομιλία του ανακοινώνοντας πως στις εκλογές του 2014 θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος ως επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας». Καθόλου τυχαία φρόντισε να επαναλάβει κάτι που είχε ανακοινώσει σε συνέντευξή του στη «ΜτΚ» ήδη από τις αρχές του έτους, προφανώς βλέποντας -ή για να προλάβει- κινητικότητα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. «Ξεκινήσαμε μία μάχη που δεν είναι ευκαιριακή ούτε πρόσκαιρη.


Είναι συνεχής και διαρκής μάχη για τη Θεσσαλονίκη. Το 2014 θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Το ξεκαθαρίζω και όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για επαφές με προσωπικότητες και στελέχη ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, που έχουν οδηγήσει σε νέες συμφωνίες για συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία στην εκδήλωση του δημοτικού συμβούλου Στάθη Αβραμίδη, ο οποίος ανήκει -τουλάχιστον τυπικά- στην «Πρωτοβουλία» και οι πληροφορίες τον θέλουν σύντομα να εντάσσεται στο συνδυασμό του κ. Γκιουλέκα.

Έπειτα από όλα αυτά ήταν αναμενόμενο πως η κριτική του κ. Γκιουλέκα προς τη διοίκηση του δήμου και προσωπικά στο δήμαρχο θα ήταν σκληρή και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κάτι μάλιστα που αναμένεται να συνεχιστεί. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγόρησε το δήμαρχο για «αλαζονεία» και «αναξιοπιστία», ενώ σημείωσε πως το έργο της διοίκησης είναι «ανύπαρκτο» και ο κ. Μπουτάρης έμεινε «μετεξεταστέος».

Προς επίρρωση των λεγομένων του ο κ. Γκιουλέκας έδειξε σειρά φωτογραφιών από την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, που, όπως τόνισε, αποδεικνύουν την αποτυχία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Εστίασε σε τομείς όπως η καθαριότητα (είπε ότι η μάχη της καθαριότητας χάθηκε για τον Γιάννη Μπουτάρη και η Θεσσαλονίκη παραδόθηκε στα σκουπίδια), η παράνομη στάθμευση, το παραεμπόριο, τα ασυντήρητα πάρκα, καθώς και στην εικόνα γύρω από τη Ροτόντα, εξαιτίας της οποίας, όπως σημείωσε, η Unesco έχει προειδοποιήσει πως θα τη βγάλει από τη λίστα των προστατευόμενων μνημείων.

Άσκησε επίσης κριτική για την υπόθεση της Ryanair αλλά και για την έλλειψη συνεργασίας από τη διοίκηση του δήμου. «Εμείς λέμε να βάλουμε πλάτη, αλλά προσκρούουμε στην αλαζονεία και την άρνηση», είπε.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: