Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Χρυσή Αυγή: Ερώτηση για σπατάλη δημόσιου χρήματος για τζαμί στη Ρόδο

ΠΡΟΣ
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ»

 Σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε συνολική δαπάνη ποσού 1.000.000 € από κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά που βρίσκεται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Το ζήτημα της αποκατάστασης τέθηκε μετά από διαμαρτυρία  του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Aydin Ilhan Durusoy, ενώ το θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από αποστολή του Συμβούλιου της Ευρώπης με επικεφαλής τον Ελβετό βουλευτή Andreas Gross.

Τη στιγμή που το ίδιο Υπουργείο προχωρά σε κλείσιμο του ΚΕΔΔΥ  Ρόδου(με βασικό έργο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες), το Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό και γενικότερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο περιστολής κρατικών δαπανών θεωρούμε την έγκριση του κονδυλίου αυτού  ύψιστη κοινωνική πρόκληση. Δεν είναι, εξάλλου, δυνατόν να δίνεται προτεραιότητα στην αποκατάσταση του εν λόγω τεμένους τη στιγμή που τα Μεσαιωνικά Τείχη της Ρόδου καταρρέουν και οι κίονες του Ναού του Απόλλωνα συγκρατούνται με σύρμα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1)           Τι  προτίθεται να κάνει προκειμένου να μην προχωρήσει η αποκατάσταση αυτή;

2)           Ποια μέτρα θα λάβει για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ρόδου και τη συντήρηση των Μεσσαιωνικών Τειχών και των Κιόνων του Απόλλωνα;

Η Ερωτούσα Βουλευτής

Ελένη Ζαρούλια

Βουλευτής Β΄Αθηνών

 ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: