Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Στις φλόγες σπίτια στη Σαλαμίνα - Δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής οι ισχυροί άνεμοι

ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ ΠΕΛΛΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη Σαλαμίνα με τη φωτιά να κατακαίει και σπίτια. Την ίδια ώρα μεγάλες φωτιές μαίνονται σε δασικές περιοχές των νομών Φλώρινας, Πέλλας, Αργολίδας

Η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γιάλα Σαλαμίνας, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν προκληθεί ζημιές και σε σπίτια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Στη Φλώρινα, έξω από το χωριό Βαρικό της Φλώρινας οι φλόγες έχουν κατακαύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε στις 10 το πρωί σε ορεινή – δασική περιοχή έξω από την κοινότητα Ζέρβης στην Πέλλα. Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται βόρεια της περιοχής του ανεμοδρομίου της Ζέρβης σε δασική έκταση μόλις πέντε χιλιόμετρα έξω από το χωριό αλλά και κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα. Στην περιοχή σπεύδουν ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ».

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και στη Βελανιδιά του δήμου Αργους - Μυκηνών στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: