Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Σαμαρά στο Paris Match: Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας

Συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, την πρώτη που παραχωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ σε μέσο ενημέρωσης μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, δημοσιεύει σήμερα το γαλλικό περιοδικό "Paris Match".

Η σχετική δημοσίευση τιτλοφορείται "Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας" και ξεκινάει φιλοξενώντας τοποθέτηση του κ. Σαμαρά ότι η ψήφος των Ελλήνων την Κυριακή ήταν ιστορική, γιατί ο ελληνικός λαός παρά τα προβλήματα επέλεξε την Ευρώπη.

Ερωτώμενος για το τι αντάλλαγμα περιμένει από τους Ευρωπαίους, ο κ. Σαμαράς απαντά λέγοντας ότι "λέμε στους εταίρους μας ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του κράτους, θα ενισχύσουμε το φορολογικό μας σύστημα" και ότι "εις αντάλλαγμα χρειαζόμαστε τόνωση της οικονομίας άμεσα".
Στις προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού, όπως διαφαίνεται μέσα από την συνέντευξή του, είναι η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης η οποία -όπως δηλώνει- θα στηρίξει την αγορά.

"Αρχικά θα πρέπει να αποκαταστήσουμε το επίπεδο των συντάξεων των πιο φτωχών. Πρώτα διότι είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα. Αλλά και επειδή αυτές οι μικρές συντάξεις χρηματοδοτούν τις αγορές της καθημερινής κατανάλωσης", σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Για τις μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν, ο κ. Σαμαράς προειδοποιεί ότι δεν θα είναι εύκολες αλλά -όπως λέει- όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι πιστεύεις σε αυτό που κάνεις ακόμα και αν η προσπάθεια είναι δύσκολη, είναι έτοιμοι να σε ακολουθήσουν.

"Για πολύ καιρό η Ελλάδα μίλησε πολύ, υπέστη πολλά και έδρασε λίγο. Αυτή η περίοδος τελείωσε", σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: