Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τούρκοι για τις ελληνικές μαρίνες

Τέσσερις μαρίνες στην Ελλάδα προτίθεται να διεκδικήσει ο όμιλος Dogus Holding AS από την Τουρκία, ένας από τους τρεις μεγαλύτερους που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τραπεζών, των κατασκευών και του τουρισμού.

«Κάθε κρίση είναι μία ευκαιρία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, ο Χουσνού Ακάν (στη μικρή φωτογραφία) στην εφημερίδα «Μιλιέτ». Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο τουρκικός όμιλος αναμένεται να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ για την αγορά μαρινών στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα και την Πελοπόννησο.

Οι μαρίνες που σκοπεύει να αγοράσει έχουν χωρητικότητα 3.755 σκαφών, 50% μεγαλύτερη από τη χωρητικότητα που διαθέτουν συνολικά οι μαρίνες που σήμερα διαθέτει στην Τουρκία (στη μεγάλη φωτογραφία μία από αυτές). Ο όμιλος αγόρασε πρόσφατα και τρεις μαρίνες στην Κροατία.


2 δισ. ευρώ
Στην άντληση 2 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης ομολόγων λήξεως το 2014, το 2015 και το 2017 θα προχωρήσει σήμερα η Ισπανία
232 ευρώ
Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,25%, στα 247 ευρώ (850 λίτας) από 232 ευρώ (800 λίτας), αποφάσισε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Λιθουανίας
8,2%
Σε υψηλό τριών ετών σκαρφάλωσε τον Απρίλιο ο αριθμός των Βρετανών που έχουν εργασία. Η ανεργία, στο ίδιο χρονικό διάστημα, διαμορφώθηκε στο 8,2%

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: