Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γεωργίου Γκιλή για το σχηματισμό κυβέρνησης


Η νέα κυβέρνηση που στηρίζεται από τρία πολιτικά κόμματα και απαρτίζεται από πολιτικούς και τεχνοκράτες, αποτελεί ανάσα ανακούφισης για την Ελλάδα που το τελευταίο διάστημα ακυβερνησίας ισοπέδωσε στην κυριολεξία την αγορά.

Ο αριθμός των υπουργείων είναι πράγματι ανάλογος των  υπουργών και υφυπουργών, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν η άσκηση της πολιτικής θα συνοδεύεται και από την ικανότητα των συμμετεχόντων να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που επιβάλλει η συγκυρία. Όσοι, λοιπόν, δεν νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους προλαβαίνουν να  μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους.

Ελπίζουμε τα μέλη που επελέγησαν για να στελεχώσουν τη νέα Κυβέρνηση να αποδειχθούν εκ του αποτελέσματος οι καταλληλότεροι,
αφού  δεν έχουν στην διάθεσή τους  περίοδο χάριτος, ούτε  περιθώρια  παραμικρού λάθους και φυσικά καμία ανοχή αποτυχίας.

Η επανασύσταση, μετά από δύο χρόνια σιωπής, του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης αποτελεί μία καλή, τουλάχιστον σημειολογικά, είδηση για τους βορειοελλαδίτες, ενώ αποδεικνύεται ότι, άμεσα, μία από τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, η ενεργοποίηση του ΥΜΑΘ, υλοποιήθηκε.

Ικανοποίηση επίσης προκαλεί και η επανίδρυση των δύο νευραλγικών υπουργείων, αυτών του Τουρισμού και της Εμπορικής Ναυτιλίας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των εκπροσώπων του δύο κλάδων.

     Ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας στο νέο Πρωθυπουργό της χώρας, τους Υπουργούς, σε όλα τα μέλη της νέας Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης καλή επιτυχία, καλή φώτιση και πολύ ψυχική δύναμη για το μέγιστο αγώνα σωτηρίας της χώρας μας.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας, η επιχειρηματική κοινότητα που έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια από τα χαράτσια, την οικονομική ανομβρία, την παρατεταμένη ύφεση, τα λουκέτα, αναμένει η νέα κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα  προκειμένου να μετατρέψει τη λιτότητα σε ανάπτυξη.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: