Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο "Φιλέλληνας" Ολάντ με τη Μέρκελ, καθορίζουν την ημερομηνία των εκλογών...

Μούγκα στη στρούγκα του προτεκτοράτου και του μνημονίου...
Εσύ Ελληνικέ λαέ περίμενε τους πολιτικάντηδες να σου πούνε την ημερομηνία των εκλογών...

Στο... θυμικό των Ελλήνων πολιτών -και δη, ψηφοφόρων- επιχείρησαν να απευθυνθούν, μετά την πρώτη τους συνάντηση, στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Με διαφορετική «διατύπωση», αλλά κοινή, κατ' ουσίαν, γραμμή, οι δύο ηγέτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τονίζοντας, η μεν Μέρκελ, ότι οι Έλληνες «θα πρέπει να δείξουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ», ο δε Ολάντ, ότι «οι Έλληνες πρέπει να δείξουν πόσο τάσσονται υπέρ της Ευρώπης». Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος «αποκάλυψε» και την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για τις εκλογές «της 17ης Ιουνίου».


Μετά την… επεισοδιακή προσπάθεια του κ. Ολάντ να μεταβεί στο Βερολίνο, καθώς το προεδρικό αεροσκάφος επλήγη από κεραυνό, με συνέπεια να χρειαστεί να επιστρέψει στη Γαλλία και ο κ. Ολάντ να αλλάξει αεροσκάφος, όλα έδειχναν πως ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα υπήρχε «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα.

Πάρα ταύτα, Ολάντ και Μέρκελ, στην πρώτη κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρθηκαν στην ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων για την Ελλάδα και δήλωσαν αμφότεροι πως επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στη νομισματική ένωση.

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ» δήλωσε κατηγορηματικά η Μέρκελ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε: «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να βρει λύσεις». Ο ίδιος στειλε μάλιστα μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να κάνει βήματα για την ανάπτυξη.

Αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως τα πάντα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωομολόγου.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε σε μια ισότιμη βάση για το καλό όλης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, τονίζοντας πως «ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, θέλω να διαβεβαιώσω πως η Γαλλία και η Γερμανία θα παραμείνουν η καρδιά της Ευρώπης».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: