Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΚΥΣΕΑ: 8 αντί για 12 αεροσκάφη C-27J

Την επικύρωση της αναθεώρησης της σύμβασης του 2001 με την ιταλική εταιρεία Alenia με την οποία είχε συμφωνηθεί η ΠΑ να προμηθεύσει στην ΠΑ 12 μεταφορικά αεροσκάφη C-27J, επικύρωσε το ΚΥΣΕΑ, με την μείωση του άριθμού σε 8 αεροσκάφη τα οποία και έχουν παραληφθεί.

Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχε προαναγγείλει το defencenet.gr, αφού το όλο πρόγραμμα έχει δεινοπαθήσει τόσο από την ποιότητα των αεροσκαφών, όσο και από την ασυνεννοησία ΠΑ με την ιταλική εταιρεία.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, έχουν ήδη παραληφθεί τα 8 από τα 12 που έχει παραγγείλει η Ελλάδα από ιταλική εταιρεία, αλλά μόνο δύο είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η Alenia είναι αυτή που πρότεινε την αλλαγή της σύμβασης αφού έχει ήδη βρει πελάτη στο εξωτερικό για το αεροσκάφος.


Από την αλλαγή αυτή υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 58 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ακόμη το νέο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση των κρίσεων με βάση τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την ανταπόκριση της Ελλάδας στην υποχρέωση να διαθέσει αξιωματικούς για τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: