Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αποθήκη όπλων ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Ρομά στη Θεσσαλονίκη


Σε αποθήκη όπλων που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες και ναρκωτικών είχε μετατραπεί ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος των Ρομά «Μακεδονία», που εδρεύει στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης!

Ολα αποκαλύφθηκαν ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι συνέλαβαν τρεις ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, ηλικίας 22, 27 και 52 ετών, και έναν 54χρονο στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα χασίς στον 22χρονο, την οποία όπως προέκυψε είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 52χρονο στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου.


Ακολούθησε έρευνα στους χώρους του συλλόγου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα χασίς συνολικού βάρους 51,4 γραμμαρίων, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο (για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας), δύο πιστόλια αερίου, δεκατέσσερις σφαίρες, τέσσερα φυσίγγια καραμπίνας, μια σπάθα, μια κουκούλα τύπου full-face, ένα ζευγάρι κιάλια, διάφορα εργαλεία, ένα πιστόλι αερίου των 45 χιλιοστών, ένα πιστόλι αερίου τύπου cal των 8 χιλιοστών, καθώς και ένα πιστόλι τύπου replica των 9 χιλιοστών.

Επίσης, στον αύλειο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από τις 30 Δεκεμβρίου του 2011 στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέως του νομού Ημαθίας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να ανακαλύψουν σε ποιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις χρησιμοποιήθηκαν τα όπλα που βρέθηκαν στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου.

Σε βάρος των τεσσάρων ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Ολοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητείται ο 42χρονος πρόεδρος του συλλόγου.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: