Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική


Αναμενόμενες ήταν οι αιτήσεις των υποψηφίων βουλευτών που κατατέθηκαν μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

Μια θέση για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ διεκδικούν ο Ευθύμης Καρανάσιος, ο Δημήτρης Πάχτας, ο Νίκος Καραμανλής, ο Γιώργος Τσιουπλάκης, ο Απόστολος Μαρκογιαννάκης, ο Γιώργος Τσανανάς, ο Νίκος Ψαράς και η Όλγα Παπαμέτη. Έκπληξη ήταν η απόφαση της Ιφιγένειας Κυριάκου να μην καταθέσει αίτηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr θα δοθεί από το κόμμα σιωπηρή παράταση για κατάθεση πιθανών αιτήσεων, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει κι άλλες υποψηφιότητες στη Χαλκιδική, όπως αυτή του προέδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Τσούφη και του δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου.

Και οι δύο μιλώντας σε στενούς κομματικούς κύκλους δεν κρύβουν το γεγονός ότι σκέπτονται θετικά μια συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Ζωγράφος μιλώντας μάλιστα στο XTV έσπευσε να δηλώσει ότι θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και αν λείψει ο κ.Βαγιωνάς θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να «μπολιαστεί» το παλιό με το καινούριο…

Ωστόσο η τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Συγγρού και πολλοί πιστεύουν ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις στη Χαλκιδική.

Γρίφος συνεχίζει να είναι η στάση του Γιώργου Βαγιωνά. Αν και ο ίδιος επιθυμεί και ελπίζει μια εκ νέου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, η άρση της διαγραφής του φαίνεται μάλλον δύσκολο εγχείρημα για το κόμμα του. Η δηλώσεις του κ.Βαγιωνά ότι «ήταν και θα παραμείνει ΝΔ», άλλαξαν σήμερα κατά τι και ο κ.Βαγιωνάς δηλώνει εκτός των άλλων «παρών στην πολιτική σκηνή του τόπου και ενεργός πολιτικός».

Πάντως, παρά τις διαψεύσεις του ίδιου του βουλευτή, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα ότι ο κ.Βαγιωνάς είναι πρόθυμος να ενταχθεί στην ομάδα του Π.Καμμένου, χωρίς ωστόσο να προτίθεται να είναι υποψήφιος.

του Θοδωρή Δούκα

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: