Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Real FM


Κυριάκο Βελόπουλε, κάποτε είχες μία εκπομπή που ονομαζόταν βουλή και έκανες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Τώρα που μπήκες στη βουλή γιατί δεν κάνεις ούτε μια συγκέντρωση;
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, πέφτει ο μπερντές... Ποιά Μακεδονία τώρα; ... το βουλευτιλίκι πάνω απ' όλα ...


Βελόπουλος στο Real FM 2-1-2012

«Το θέμα του φυσικού και των φυσικών πόρων στην Ελλάδα είναι μια περίεργη ιστορία. Ομερτά και μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως εδώ και 40 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα το ελληνικό κράτος.

Εμένα με προβληματίζει ότι ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει σε διαγωνισμούς εξόρυξης πετρελαίου στο Ιόνιο δεν μιλάει καθόλου για Νότια της Κρήτης. Θα συμφωνήσω ότι στο Αιγαίο λόγω της Τουρκοφοβίας που υπάρχει εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα δεν θέλουν να προκαλέσουν, κάτι το οποίο είναι οξύμωρο και αντιφατικό.


Αλλά νοτίως της Κρήτης όπου οι ενδείξεις ορυκτού πλούτου είναι τεράστιες δεν γίνεται τίποτα».
Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του Real fm ο Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος.

Για τα πετρέλαια της Κύπρου.

Πρίν 2 χρόνια είχα πει μέσα στη Βουλή ότι η Κύπρος μπορεί να πάρει και 1 τρισ. ευρώ, και, μόνο από το οικόπεδο 12 θα πάρει 90 δισ.  Είναι και άλλα 12 οικόπεδα και αν κάνετε αναγωγή μαζί με το κοίτασμα Νοτίου της Κρήτης μιλάμε για ένα τρισ ευρώ.

Οι κ. Φώσκολος, Δεδελίδης, Πλειδωνίδης, φωνάζουν χρόνια για την ιστορία αυτή και κανείς δεν κάνει τίποτα. Εγώ πως τα έμαθα και δεν τα ήξεραν οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι υπόλοιποι βουλευτές;

Άρα υπάρχει ομερτά! Γιατί τα λεφτά είναι πολλά και κάποιοι εντέλλονται να ενεργούν έτσι και αυτό δεν ενοχλεί. Δηλαδή δεν έχουμε έναν «Τάσο Παπαδόπουλο» στην Ελλάδα; Τι έκανε ο Τ. Παπαδόπουλος: Το έκανε τόσο γρήγορα που δεν το πήρε χαμπάρι κανένας με αποτέλεσμα η Κύπρος να γίνει ενεργειακή χώρα και εκεί που κατέρρεε, τώρα να παίρνει 1 τρισ ευρώ.

Αν πάρει η Ελλάδα το κοίτασμα που είναι 10 τρισ η αξία του, με το 10-20% που θα λάβει, γιατί δυστυχώς έτσι είναι παγκοσμίως τα ποσοστά, αυτά τα λεφτά φοβούμαι πως θα γίνουν ενέχυρο στην υποθήκη που τώρα πάνε να μας βάλουνε. Και για να το κάνουνε αυτό θα πρέπει πρώτα να «χρεοκοπήσουνε το μαγαζί που θέλουν να πάρουν τα προϊόντα του» και μαγαζί είναι η Ελλάδα με τα προϊόντα της το φυσικό αέριο.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό το ξέρουν ορισμένοι μέσα στη Βουλή και φοβούμαι πως αυτό ήταν το σήμα κατατεθέν των διακυβερνήσεων του τόπου.

Ομόλογα με ρήτρα Φυσικού αερίου η πιθανή λύση στο ελληνικό χρέος.

Εγώ πρότεινα στον κ. Μανιάτη, να ομολογοποιήσουμε αυτό το ποσό, δηλ να κάνουμε ένα ομόλογο με ρήτρα φυσικού αερίου αξίας 1.5 τρισ. Η Ελλάδα εκδίδει ομόλογα με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Μπορούμε να εκδώσουμε ένα ομόλογο αξίας 1τρισ. Να το πάρουν οι εταιρείες Delek και Noble Energry που ενδιαφέρονται, να πάρουμε το ρευστό εμείς ώστε να δώσουμε σε αυτούς που μας δάνεισαν τα 500 δισ. για να ξεκουμπιστούν να φύγουν από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα 500-600 που θα μας μείνουν να πάνε για ανάπτυξη.

Δεν το κάνουν γιατί θέλουν, μάλλον, να τα πάρουν τζάμπα οι άλλοι. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία που να μπορώ να βρώ. Και όταν εγώ ήμουν ο γραφικός συνομοσιολόγος, πολύ συνάδελφοί μου δυστυχώς έλεγαν πως αυτά είναι φαντασιώσεις μου, ενώ σήμερα δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.

Για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.
Εγώ παραδέχτηκα το λάθος που έκανα με το Βατοπέδι. Με το που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και παρατηρώντας την επιφανειακά, πίστεψα πως υπάρχει σκάνδαλο. Σκανδαλώδης η κοσμικότητα ήταν, αλλά σε επίπεδο συναλλαγής χρημάτων δεν αποδείχτηκε από πουθενά ότι υπάρχουν λεφτά. Αυτό είπα και ήταν λάθος δικό μου. Γιατί ο πολιτικός είναι θεός και δεν κάνει λάθη; ή είναι νεκρός; Νεκροί είναι οι πολιτικοί που ποτέ δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Μικρό σχήμα για λειτουργική Κυβέρνηση

Για την κυβέρνηση δεν πιστεύω πως αυτό το σχήμα των 50 υπουργών θα λειτουργήσει. Θέλω, όπως και ο Πρόεδρός μου, ένα μικρότερο σχήμα 10 υπουργών, οι οποίοι δεν θα λειτουργούν υπό το βάρος, την σκέπη και την πίεση των κομμάτων τους.

Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν αρχηγό, στην ΝΔ είναι «εντός, εκτός και επί τα αυτά» και εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε και να εργαστούμε. Τα άλλα δύο κόμματα δεν πήραν σοβαρά την συγκυβέρνηση. Μπήκαν αναγκαστικά.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει δώσει προτάσεις.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο μοναδικός πρόεδρος ο οποίος έχει προτείνει τόσα πολλά πράγματα, τα οποία τα υλοποίησαν μετά από δύο χρόνια οι κυβερνήσεις. Και είναι από αυτούς που λένε να βγεί το φυσικό αέριο της Κρήτης να πάρουμε τα λεφτά και να κάνουμε ανάπτυξη. Εάν γίνει αυτό που προτείνει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δεν πρόκειται να πάρουμε κανένα άλλο μέτρο. Και αυτό πρέπει να το καταλάβει ελληνικός λαός, πως εμείς έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες και συγκροτημένες.

Μέσω της Ενεργειακής πολιτικής η σωτηρία της Ελλάδας.
Πρίν από ενάμιση χρόνο που ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε σε συνάντηση τους καθηγητές πανεπιστημίου για το θέμα του φυσικού αερίου, μου είπε πως αυτή είναι η λύση. «Δεν βλέπω να το κάνουν οι άλλοι, θα πρέπει να τους πιέσουμε πάρα πολύ». Δεν χρειάζεται να κόψουμε κανέναν μισθό, καμιά σύνταξη εάν βγάλουμε ομόλογο με ρήτρα του φυσικού αερίου. Και θα φωνάζω για αυτό όσο θα είμαι μέσα στην Βουλή ώστε να πείσω την ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, να κάνει το αυτονόητο και να γίνει η Ελλάδα ενεργειακή χώρα. Και δεν αναφέρομαι στο χρυσό και το ουράνιο, μέχρι στιγμής αυτά τα προσπερνώ! Η εταιρεία Delek και Noble Energy είπαν στην κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται να κάνει κανέναν διαγωνισμό. «Σας δίνουμε και έναντι λεφτά, δώστε μας να κάνουμε την τρύπα»! Και δεν τους το δίνουν, πράγμα που σημαίνει κάτι: Ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει πολύ καλά την δουλεία του εκεί που είναι!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: