Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ιερώνυμος: «Όποιος δεν συμφωνεί ή αυτός θα πρέπει να φύγει ή εγώ. Και εγώ δεν μπορώ να φύγω»

Σαφές μήνυμα προς όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πως το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να συνεισφέρουν όλοι με κάθε τρόπο. «Αυτή είναι η γραμμή μας. Όποιος δεν συμφωνεί ή αυτός θα πρέπει να φύγει ή εγώ. Και εγώ δεν μπορώ να φύγω» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Πνευματικό Κέντρο της, όπου τιμήθηκαν οι περίπου εκατό ιερείς των κοιμητηρίων οι οποίοι συνέδραμαν οικονομικά, με το ποσό των 208.000 ευρώ , για την ανακαίνιση μέρος των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος «Μ.Κόκκορη».

"Το Κοιμητήριο δεν είναι χώρος να τον εκμεταλλεύεται η Εκκλησία ή ο Δήμος, ούτε είναι χώρος που στέλνουμε τον αποτυχημένο ιερέα" είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
"Θέλουμε να αλλάξει πια η νοοτροπία. Οι ιερείς στο Κοιμητήριο είναι το πιο σοβαρό λειτούργημα" πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προτρέποντας τους Ιερείς των Κοιμητηρίων να βοηθήσουν "ώστε να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας".

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στη γενικότερη προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής να βοηθήσει το δοκιμαζόμενο λαό μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αλλά και να προωθήσει δράσεις, όπως για παράδειγμα στα Ενοριακά Κέντρα Νεότητας, με στόχο την ενίσχυση των νέων. Παράλληλα αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων ιδρυμάτων και την ενίσχυση των υπαρχόντων σημειώνοντας την ανάγκη περισσότερης εθελοντικής προσφοράς για την στήριξη του έργου που πραγματοποιείται.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από τους τιμώμενους ιερείς,  εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων και ο δήμαρχος Ζωγράφου.

Για το έργο και την προσφορά των Ιερέων των Κοιμητηρίων μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π.Μάξιμος Παπαγιάννης ενώ για το έργο του Ιδρύματος Κοκκορη και τη σημασία της οικονομικής συνδρομής των εφημερίων μίλησε ο διευθυντής του π.Νικόδημος Φαρμάκης.

Πηγή: Amen.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μωρε θα φυγεις!!!!!
Φτανει πια με του προοδευτικου δήθεν χριστιανούς.
Η εκκλησια της Ελλάδος είναι πολιτικο θώκος και πρεπει να υπάρξει αλλαγη στην θέση του αρχιεπισκόπου