Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Θεοφάνεια με τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους!


Βελτίωση από Κυριακή

Με τσουχτερό κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμους θα γίνει φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων. Οι τολμηροί κολυμβητές θα πρέπει να φανούν ιδιαίτερα θαρραλέοι καθώς σε αρκετές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν, ενώ από το απόγευμα θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο ενώ μικρή βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Την Παρασκευή ( Θεοφάνεια) ο καιρός θα σημειώσει επιδείνωση με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο 8 με 9 Μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Άστατος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο όπου θα επικρατήσουν οι ισχυρές βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα όπου θα εκδηλωθούν  ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως 8 με 9 Μποφόρ. Ωστόσο τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση από βορρά προς νότο.

Την Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, και καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ και το πρωί στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει  μικρή άνοδος κυρίως την ημέρα. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: