Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Bασίλης Παπαγεωργόπουλος: «Οι συκοφάντες θα καθίσουν στο σκαμνί!»

Την «δικαστική» αντεπίθεσή του, αλλά και την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, υπό προϋποθέσεις, σχεδιάζει για το 2012 ο τ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, μιλώντας στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή. ( voria.gr )

Στην πρώτη συνέντευξή του για το νέο έτος, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος φαίνεται αποφασισμένος να περάσει στην αντεπίθεση: Κατονομάζει πολιτικούς αντιπάλους που εκτιμά ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της εις βάρος του «σκευωρίας», προειδοποιεί τους «συκοφάντες» του, πως θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και …σκιαγραφεί τις προϋποθέσεις επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσω της Α΄ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Κύριε Παπαγεωργόπουλε, αντιλαμβάνεστε υποθέτω, ότι οι Έλληνες έχουν συνηθίσει πια, να ακούν με δυσπιστία τον όρο «σκευωρία», από κάθε πολιτικό που βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, είτε δικαίως, είτε αδίκως. Γιατί να πιστέψουν εσάς;

Αφενός, κύριε Μωυσή, διότι πρέπει κάποτε να πάψουν να καίγονται και τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Και αφετέρου, διότι στην περίπτωσή μου, η σκευωρία είναι οφθαλμοφανής. Αντιλαμβάνομαι, ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, ευνοεί τους συκοφάντες, να “λασπώνουν”. Όμως, το ψέμα έχει κοντά πόδια. Βασίζομαι στην Δικαιοσύνη, αλλά και στην ωριμότητα των πολιτών, να διακρίνουν την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Έφθασαν στο σημείο να υπολογίσουν τα εκλογικά έξοδα της Δημοτικής μου Παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», για τις αναμετρήσεις του 1998, 2002, και του 2006, στα προσωπικά μου έσοδα, για να δημιουργηθούν ερωτηματικά!…

Όταν μάλιστα έχουν ελεγχθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και από την Ελληνική Δικαιοσύνη και από την Περιφέρεια Κ.Μ. οι οποίες και απεφάνθησαν ότι ήταν άριστη η διαχείριση των οικονομικών της Παράταξής μου και όταν η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» από το 1999 ακόμη είχε καθιερώσει τραπεζικούς λογαριασμούς σε δύο ονόματα και με διεύθυνση τη διεύθυνση της Παράταξης κάτι το οποίο νομοθετήθηκε πολύ αργότερα και χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές του 2006!

Έφθασαν στο σημείο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να υπολογίζουν δύο και τρεις φορές τα έσοδά μου την μεταφορά ενός ποσού από μία Τράπεζα σε άλλη που έδιδε μεγαλύτερο επιτόκιο, να υπολογίζουν καταβολές ασφαλιστικών ταμείων ως έσοδα που δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω!…

Είναι φανερό ότι υπάρχει σχεδιασμός, ότι υπάρχει σκευωρία, ότι υπάρχει μεθοδευμένη διοχέτευση, χαλκευμένων στοιχείων προς την Δικαιοσύνη για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Διότι βέβαια η «κατασκευή» είναι τόσο οφθαλμοφανής, που αμέσως θα καταπέσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία μέσα στους επόμενους μήνες θα δώσει τέλος στην μεγάλη επίθεση που δέχομαι και εγώ και η Παράταξή μου τα τελευταία 5 χρόνια επειδή κάναμε το λάθος να κερδίσουμε τον Δ.Θ. επί τρεις συνεχόμενες φορές και να σταθούμε εμπόδιο στις δυνάμεις που θέλουν την Θεσσαλονίκη με σκυμμένο το κεφάλι να περιμένει το μοιραίο.

Και ποιοι είναι οι σκευωροί και οι συκοφάντες; Μιλάτε αόριστα για «σκευωρούς» και «συκοφάντες», αλλά δεν τους κατονομάζετε, ούτε κινείστε εναντίον τους.

Θα τους κατονομάσω, όταν έρθει η σειρά τους.

Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Μόλις η Δικαιοσύνη αποδείξει τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου εναντίον μου θα πάρω τις αποφάσεις μου.

Ας το διατυπώσω διαφορετικά: Ποιοι θεωρείτε ότι κερδίζουν από την «σκευωρία» που περιγράφετε; Τι συμφέροντα υπηρετεί μια τέτοια «σκευωρία»;

Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισα έναν μεγάλο πόλεμο.

Με ρωτάτε ποιοι κερδίζουν…

Κερδίζουν αυτοί που ήθελαν να αλώσουν τον Δ.Θ. και μεταχειρίστηκαν γι αυτό το σκοπό κάθε μέσο.

Κερδίζουν οι Βουλευτές εκείνοι που με κατήγγειλαν πριν 3 χρόνια στον κ.Ζορμπά για δήθεν κακή οικονομική διαχείριση και οι κατηγορίες τους έπεσαν στο κενό.

Κερδίζουν οι 37 εκείνοι Βουλευτές που πριν 3 χρόνια προχώρησαν στο πρωτοφανές για τα Κοινοβουλευτικά χρονικά γεγονός να καταθέσουν επερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και δεν είχαν το θάρρος να φέρουν σε συζήτηση τη συγκεκριμένη επερώτηση όταν τους προκάλεσα.

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αφήσουν «μελάνι» εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και της Διοίκησής του.

Κερδίζουν τέλος όλες αυτές οι δυνάμεις που δεν θέλουν η Θεσσαλονίκη να έχει φωνή Εθνική.

Να μη μιλάμε για τη Μακεδονία.

Να μη στέλνουμε επιστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον ΟΗΕ.

Να μη γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας…

Η στάση της Ν.Δ., σας ικανοποιεί;

Απόλυτα.

Θα είστε στα ψηφοδέλτιά της, στις επικείμενες εκλογές;

Βασική προϋπόθεση επιστροφής μου στο πολιτικό προσκήνιο, είναι η δικαίωσή μου από τη Δικαιοσύνη. Αν επιστρέψω, στην κεντρική πολιτική θα επιστρέψω καθαρός. Χωρίς σκιές. Χωρίς λάσπη τους ώμους.

Αφού πρώτα επιστρέψει η λάσπη στους συκοφάντες.

Εγώ αθλητής γεννήθηκα, αθλητής θα πεθάνω.

Ο αγώνας πρέπει πάντα να είναι καθαρός.

Άρα δεν αποκλείεται η υποψηφιότητά σας για επιστροφή στη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθεί αισίως για εσάς, το δικαστικό σκέλος αυτής της υπόθεσης. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης;

Απάντησα με σαφήνεια νομίζω. Δεν είναι της ώρας αυτό. Το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι πως οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. είναι “παιδιά μου” και άμεσοι συνεργάτες μου στον Δ.Θ. Και ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Κώστας Γκιουλέκας και η Έλενα Ράπτη. Είναι δικά μου “πολιτικά παιδιά”. Αλλά και ο Γιάννης Ιωαννίδης, είναι παλιός φίλος, όχι μόνο από την πολιτική, αλλά και από τον αθλητισμό. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, δεν πρόκειται να δείτε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο υποψήφιο στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Δεν θα είμαι ποτέ υποψήφιος απέναντι στα «παιδιά» μου. Τελεία και παύλα!

Υπάρχουν αρχές τις οποίες ποτέ στην ζωή μου δεν θα παραβώ.

Άρα τι μένει; Κάποια άλλη εκλογική περιφέρεια έκπληξη; Μήπως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

Τελεία και παύλα! (σ.σ.: Χαμόγελο). Αυτή η συζήτηση είναι άκαιρη και στερείται βάσης, όσο για μένα προέχει να νικήσω τη συκοφαντία και μόνον αυτό.

Έκανε καλά η Ν.Δ. που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου;

Έτσι όπως ήταν η κατάσταση στη δεδομένη χρονική συγκυρία με τη διεθνή πίεση που υπήρχε, ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε άλλη λύση. Το μέγα λάθος του Παπανδρέου με το δημοψήφισμα, είχε προκαλέσει “έκρηξη” σε όλη την Ευρώπη και σε όλη την υφήλιο. Συνεπώς, πολύ καλά έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και σήμερα πολύ καλά κάνει, που βάζει ένα όριο. Διότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να παραταθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης, ώστε και τα εσωτερικά του προβλήματα να επιλύσει σιγά-σιγά χωρίς σοβαρούς κραδασμούς, αλλά και η Ν.Δ. να υποστεί τη φθορά από την μακροχρόνια υποστήριξη μιας κυβέρνησης με 40 υπουργούς ΠΑΣΟΚ.

Το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου πως το κρίνετε;

Δεν μπορεί να κριθεί το έργο του, αν δεν λήξει η υπόθεση του PSI. Αν δεν πετύχει το PSI θα είναι αποτυχημένος. Διότι αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης.

Το έργο του Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης πως το κρίνετε;

Κοιτάξτε… Ο κ. Μπουτάρης ευαγγελιζόταν έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό. Αν αυτός ο πολιτικός πολιτισμός, σημαίνει περισσότερα σκουπίδια στους δρόμους, κατασυκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων, εξύβριση των εργαζομένων στον Δήμο, ξήλωμα παρτεριών μπροστά στα μαγαζιά των φίλων, αδιαφορία για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, εξαφάνιση του χριστουγεννιάτικου δένδρου, του χριστουγεννιάτικου καραβιού και της φάτνης και την αντικατάστασή τους από φωτισμένες χριστουγεννιάτικες μαούνες που βυθίζονται, ε τότε, φαντάζομαι πως το έργο του μπορεί να χαρακτηριστεί ως σημαντικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: