Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Καραμανλής: "Στα 60 μου θα είμαι πάλι αρχηγός"

...ή αυτά είναι φήμες και φούμαρα ή ο Καραμανλής έχει κόψει αλυσίδα...

Στα εξήντα μου θα είμαι πάλι αρχηγός…» 
φέρεται να είπε προ ημερών σε μια από τις πολλές συναντήσεις που έχει με στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Το «Καρφί» έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι ο τέως καταλληλότερος, έχει αρχίσει να προετοιμάζει (για τα καλά) την επιστροφή του, στο πολιτικό προσκήνιο.

Όπως, λένε, όσοι συνομιλούν μαζί του, πιστεύει ότι: «όσοι ασχολούνται με την διαχείριση της κρίσης αυτή την περίοδο θα καούν».
Σ’ αυτή τη κατηγορία συμπεριλαμβάνει και τον διάδοχό του, στην ηγεσία της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. «Δυστυχώς, θα την πατήσει…» φέρεται να είπε στις αρχές της βδομάδας σε βουλευτή της νεοδεξιάς.

Ο Καραμανλής, θεωρεί ότι από τις εξελίξεις θα κριθεί εν πολλοίς και η ...
προσωπική του τύχη.
«Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι» λέει με νόημα, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Ο λόγος, μάλιστα, που αποφεύγει να παρέμβει στις εξελίξεις, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπει στο κάδρο.
Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε την χώρα λίγο πριν την χρεοκοπία, εκτιμά ότι δύσκολα θα την βγάλουμε. Για άλλη μια φορά επενδύει στην καταστροφή, μήπως και καταφέρει να γίνει μάγκας.
Στις κουβέντες που έχει με τα στελέχη της Ν.Δ., κάνει διάφορους υπολογισμούς.
Μεταξύ των άλλων, αναφέρεται και στην ηλικία του. Για παράδειγμα, εκτιμά ότι η κρίση θα κρατήσει περίπου δύο χρόνια, αφήνοντας συντρίμμια στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Καραμανλής, που γνωρίζει όσο λίγοι τη Ν.Δ., πιστεύει (και το περιμένει άλλωστε) ότι μετά την καταστροφή, θα τον καλέσουν να ενώσει την κεντροδεξιά. Αυτό το υπολογίζει σε κανά – δυο χρόνια.
Στα εξήντα, ονειρεύεται πως θα είναι και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.
Από κει και πέρα πληροφορίες λένε ότι έχει μιλήσει σε γνωστό δημοσιογράφο της δεξιάς και έχει πει διάφορα φίδια.

Για τους Αμερικάνους που τον πίεζαν να φύγει, τα κόλπα με τους Ρώσους, αλλά και την απογοήτευσή του για τον Σαμαρά.

Ο Καραμανλής, δείχνει σφόδρα ενοχλημένος από τις κινήσεις που κάνει ο διάδοχός του. Πιστεύει, ότι συμπεριφέρεται, ως αρχηγός ενός μικρού δεξιού κόμματος. Γι’ αυτό και αποφεύγει κάθε διασύνδεση με το σύστημα της Συγγρού.

Ωστόσο, την κατάλληλη ώρα, θα χτυπήσει.
Πάντως, στο παρασκήνιο υπάρχει η υποψία ότι ο μεγαλομέτοχος της νεοδεξιάς, ρίχνει μέχρι και ζεστό χρήμα στην αγορά για να κρατιέται –μέσω διαρροών- στην πολιτική επικαιρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: