Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: "ΓΑΠ χωρίς ατάκες και χειροκροτήματα"

Στην παρθενική του ομιλία στην Βουλή ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ήταν σαν να έκανε copy-paste προηγούμενες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου. Όπως σχολίασε και ένας χρήστης του twitter. "είπε τα ίδια που έλεγε και ο Παπανδρέου και όλοι λένε τι σπουδαία τα είπε.

Εξήγγειλε αυτά που ξεκίνησε ο Παπανδρέου και τώρα όλοι συμφωνούν!". Άλλος σχολίασε: "ΓΑΠ χωρίς ατάκες και χειροκροτήματα".

Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει θετική προοπτική της χώρας "αν ενωμένοι όλοι οι Έλληνες και με συνείδηση των δυσκολιών δουλέψουν με αποφασιστικότητα".

"Η χώρα μπορεί να σωθεί, από εμάς εξαρτάται" τόνισε ο κ Παπαδήμος, χειροκροτούμενος από τις πτέρυγες των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε πολλές φορές ότι "η παραμονή στο ευρώ είναι η μοναδική επιλογή για τη χώρα".

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι επιλογές μας για την πολιτική που θα ακολουθηθεί θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του ελληνικού λαού", ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το κύριο έργο αυτής της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές.

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση αμέσως και με ταχείς ρυθμούς, καθώς, όπως είπε, "το έργο που έχει να κάνει είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη θητείας της".

Ως άμεσες προτεραιότητες ο πρωθυπουργός έθεσε την εκταμίευση της έκτης δόσης το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου, την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την τρόικα και τους εταίρους για την κατάρτιση της νέας σύμβασης, καθώς και την υπογραφή της έως το τέλος του έτους, όπως και την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Έμφαση έδωσε στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν, όπως το νέο μισθολόγιο, η εργασιακή εφεδρεία, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής του ΕΣΠΑ στις νέες συνθήκες, με βάση και τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε την απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και μετέχουν στη σύνθεση της ως ένα σημαντικό βήμα συναίνεσης και συνεννόησης για τη σωτηρία της χώρας.

"Η συμφωνία των τριών κομμάτων με σαφή σκοπό και συγκεκριμένη εντολή, έχει μεγάλη σημασία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας", σημείωσε ο κ. Παπαδήμος, ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι "οι σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες".

Πηγή: The Insider

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γαπ μπροστα του ειναι χαρισματικος ρητορας!
Ο ανθρωπος μας πεθανε μας κοιμησε ουτε μια φραση του δεν μπορουμε να συγκρατησουμε!
Σαν να σου μιλαει ατμοσιδερο!