Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απόστολος Πάνας: "Πρωτοβουλία για την στήριξη της τοπικής αγοράς"

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
κ. Απόστολου Πάνα

Πολύγυρος 28 Νοεμβρίου 2011

«Πρωτοβουλία για την στήριξη της τοπικής αγοράς»

Διανύοντας τη πιο δύσκολη οικονομική περίοδο της χώρας, που πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγεί  στη μείωση της  εμπορικής κίνησης, αλλά και κλείσιμο των επιχειρήσεων αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί  άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση της τοπικής αγοράς  λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Αφουγκράζοντας  την ανησυχία των εμπόρων κρίνεται σκόπιμη η ανάληψη πρωτοβουλίας με οργανωμένες δράσεις  για την ανάδειξης της τοπικής αγοράς.

Ως επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης» και με την ιδιότητα του περιφερειακού σύμβουλου, θεωρώ ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη  όταν πλέον στο λεξιλόγιο της έχει υιοθετήσει ορούς  όπως ανάπτυξη και στήριξη της επιχειρηματικότητας ειδικότερα τη περίοδο που οι επιχειρηματίες περιμένουν για να ανασάνουν οικονομικά για το λόγο αυτό πρέπει να λειτουργήσει τουλάχιστον ενισχυτικά στις ενέργειες που θα γίνουν από τους  αρμόδιους φορείς καταθέτω λοιπόν πρόταση υποστήριξης που περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1)Διοργάνωση εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου από    τοπικούς πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς συλλόγους και ομάδες νέων.

2)Δημιουργία προωθητικού φυλλαδίου, για τη διαφήμιση  της τοπικής αγοράς, από τους  εμπορικούς συλλόγους του Νομού.

3)Δημοσίευση  καταχωρήσεων στο τοπικό τύπο.

4)Προβολή διαφημιστικού μηνύματος, από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

5)Ανάπτυξη συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και το επιμελητήριο, για την επίτευξη του στόχου.

Ενισχύοντας τη τοπική αγορά ενισχύεται ο τόπος μας και η εξέλιξη του.

Είναι μια ευκαιρία να δράσουμε συλλογικά δημιουργώντας τις βάσεις  με  συγκεκριμένες  προτάσεις και ιδέες  ώστε να αναπτύσσεται  η εμπορική κίνηση των καταστημάτων της Χαλκιδικής.

Αυτή η συντονισμένη ενέργεια έχει διττό στόχο αφού μέσα από την ενίσχυση  της τοπικής αγοράς ωφελούνται όλοι οι πολίτες της Χαλκιδικής,  καταναλωτές  και ελεύθεροι  επαγγελματίες.

Με εκτίμηση
Πάνας Απόστολος
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: