Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δημοσκόπηση Καπα Research: 7,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ, ούτε 38% τα δύο κόμματα!


Το συντριπτικό ποσοστό 58,9% αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το «κούρεμα» του χρέους και το νέο δάνειο. Μόλις το 36,9% θα ψήφιζε τα δύο κόμματα εξουσίας, εάν διεξάγονταν αύριο εκλογές, σύμφωνα με την εταιρία Καπα Research για το «Βήμα». Σε ιστορικά χαμηλά το ΠΑΣΟΚ θα συγκέντρωνε 14,7% και 7.5 μονάδες κάτω από τη ΝΔ η οποία θα συγκέντρωνε 22,2%.

Τα υπόλοιπα κόμματα ως προς την πρόθεση ψήφου, λαμβάνουν:

ΚΚΕ: 9,1%,
ΛΑΟΣ: 6,3%,
ΣΥΡΙΖΑ: 5,1%,
Οικολόγοι Πράσινοι: 3,4%,
Δημοκρατική Αριστερά: 4,2%,
Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%,
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,8%.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 26,5%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύεται στο «Βήμα», το 44% των πολιτών κρίνει αρνητικά την απόφαση της Συνόδου για την Ελλάδα, ενώ 2 στους δέκα ζητούν επιστροφή στη δραχμή. Να υπενθυμίσουμε ότι η έρευνα έγινε για το ΒΗΜΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το «αντάλλαγμα» που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες θα είναι πολύ ακριβό και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά τάσσεται και κατά της εξόδου από το ευρώ.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν και για τα πολιτικά κόμματα με τους πολίτες να ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά να παρουσιάζουν έντονες αντιφάσεις σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα την αποτελούν καθώς για τα ίδια πρόσωπα, σε άλλη ερώτηση εκτιμούν ότι είναι ακατάλληλα να κυβερνήσουν.

Πηγή: Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: