Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βαφτίζουν τους Βλάχους… Αλβανούς στη FYROM

Ελληνοβλάχες απ'το Κρούσοβο στο Παγκόσμιο συνέδριο Βλάχων στο Πισοδέρι Φλώρινας (Καλοκαίρι του 2011)

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Τηλέμαχος Κόκκος

Ολίγον… Αλβανούς θέλουν και τους ελληνικής καταγωγής Βλάχους της FYROM!

Οι αρχές των Σκοπίων, σε αγαστή συνεργασία με κάποιον… 90χρονο κάτοικο, τον Καρέμ Αλίλι, έβαλαν μπροστά νέα προπαγανδιστική μηχανή, προκειμένου και πάλι να πλαστογραφηθεί η Ιστορία.

Αυτή τη φορά προσπαθούν να αποδείξουν ότι και οι Βλάχοι του ηρωικού Κρουσόβου έχουν… ολίγη αλβανική καταγωγή!

Οι Γκεμπελίσκοι του Γκρούεφσκι είδαν πως δεν αποδίδει όπως θάθελαν η «μακεδονική» θεωρία τους και τώρα προσπαθούν να παίξουν και σε άλλο ταμπλό.

Δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα το συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Βλάχων της Ελλάδας που πριν λίγες ημέρες σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Κρούσοβο και όπως φαίνεται θορύβησε τις σκοπιανές αρχές.

Αν κάποιος επισκεφθεί το Κρούσοβο (50 χλμ από το Μοναστήρι), δεν θάχει πρόβλημα να ρωτήσει όποιο κάτοικο συναντήσει για την καταγωγή του και να πάρει αμέσως την απάντησή του σε άπταιστα Ελληνικά: «Είμαστε Έλληνες!».

Η εκκλησία στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου έχει παλιές ελληνικές εικόνες και επιγραφές και εδώ εκκλησιαζόταν η οικογένεια Βαβούσκου (ο καθηγητής του ΑΠΘ Κων/νος Βαβούσκος, ήταν πρόεδρος μέχρι πριν λίγα χρόνια της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών).

Το Ελληνικό Γυμνάσιο είχε την φήμη ενός από τα καλύτερα των Βαλκανίων και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως απόφοιτος της 3ης τάξεως είχε εκδώσει Ελληνικογαλλικό λεξικό!

Οι προπαγανδιστές Σκοπιανοί, που πλέον τελούν υπό τον έλεγχο των Αλβανών, καλό είναι να θυμηθούνε ένα δημοσίευμα της δικής τους εφημερίδας  Νιέβνικ, που στο παρελθόν είχε γράψει πως οι Έλληνες δεν χρειάζονται προξενεία και άλλες υπηρεσίες αφού έχουν τους Βλάχους που είναι δικοί τους!

Φυσικά υπάρχει και ένα άλλο περιστατικό που συνέβη στο Κρούσοβο πριν περίπου 15 χρόνια, όταν υψηλός αξιωματούχος της κυβέρνησης των Σκοπίων αποδοκιμάσθηκε από τους Βλάχους-Έλληνες κατοίκους του Κρουσόβου, οι οποίοι μάλιστα κλείσθηκαν στα σπίτια τους και δεν συμμετείχαν στους «εορτασμούς» για την ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν, στην οποία και σφαγιάσθηκαν οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι!

Και ο κάθε Καρέμ Αλίλι, καλό θα είναι να επισκεφθεί την διπλανή Μοσχόπολη (Αλβανία) και να μάθει Ιστορία έστω και στα βαθιά γεράματά του θαυμάζοντας τις αμέτρητες ελληνικές επιγραφές ακόμα και από το 1680!

Τέλος να επισημάνουμε την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε  με το Συνέδριο στο Βλαχοελληνοχώρι Κρούσοβο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων δίνοντας κουράγιο στους εδώ και χρόνια λίγο ξεχασμένους αυτούς υπέροχους Έλληνες Πατριώτες.

Ελληνοβλάχες απο την Αυλώνα Αλβανίας που τραγουδάνε το «Κίνησε η Γερακίνα για νερό» σε εκδήλωση στην Κορυτσά.

Τέλος να δώσουμε τα συγχαρητήρια και στην πρεσβευτή τη χώρας μας στα Σκόπια, κ. Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου για την συνεχή παρουσία της στο πλευρό του ελληνισμού της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: