Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Εκατόν σαράντα ένα εκατομμύρια Ευρώ χρωστάει το μπαταχτσίδικο κράτος στην ΔΕΗ


Γράφει η Φ. Βλαχοπούλου

Τι πρέπει να κάνει η ΔΕΗ προς το επώνυμο κράτος; Όχι να κόψει το ρεύμα, να τους αλλάξει τα ΦΩΤΑ. Παντί τρόπω. Να τους κάνει τον χειμώνα να τουρτουρίζουν μέσα στα πολυτελή τους γραφεία…

Κάλυψε πλήρως τους πολίτες το συνδικαλιστικό όργανο (πρόεδρος) της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις δηλώσεις του on camera, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των υπαλλήλων. Θα ταχθούν υπέρ των πολιτών σε περίπτωση που η κυβέρνηση κόβει εκβιαστικά το ρεύμα, σε όσους κακόμοιρους δεν έχουν να πληρώσουν. Ενεργά και όχι θεωρητικά! «Ακόμη και σώμα με σώμα θα υποστηρίξουμε τους πολίτες, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης…».

Τα δύσκολα δεν είναι μόνο μπροστά για τους πολίτες, αλλά και για την κυβέρνηση από πλευράς αγανακτισμένων και εν απογνώσει πολιτικών.
Ένα κράτος από αυτούς που το αποτελούν και το διαχειρίζονται δεν είναι δυνατόν να παρανομεί, επιβάλλοντας τα μη σύννομα στους πολίτες από την μια και από την άλλη να τους απειλεί με «ποινές», όταν θέλουν να τηρούν ευλαβικά την πίστη τους στο Σύνταγμα και τους νόμους.

«Κατακρεουργούν» μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ των εργαζομένων! Με ποιο δικαίωμα; Οι κρατήσεις που γίνονταν στους εργαζόμενους στα χρόνια της υπαλληλικής τους ενεργούς ιδιότητας, ήταν χρήματα δικά τους, τα οποία έμπαιναν στα κρατικά ταμεία και ακολούθως τοκίζονταν μέσα από τις καταθέσεις του κράτους στις τράπεζες. Ίσως εξυπηρετούσαν και ανάγκες κάποιων έργων. Τρόποι σκέψης του πολίτη εξ αντικειμένου. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, αυθαίρετα να κατακρατούν ποσά ανόμως, από τα νόμιμα δικαιώματα του πολίτη; Εδώ δεν ταιριάζει ούτε το «κλοπή δια νόμου»! Σκέτα κλοπή, ληστεία, κλεψιά, αισχροκέρδεια !!! Προσυπογράφοντος του συνταγματολόγου μας και υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου.

Έστω και η κυβέρνηση τηρήσει την απειλή να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το «έκτακτο» στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Αναλογίζεται σε πόσους πολίτες θα κόψει την «ανάσα» του οξυγόνου που χρειάζονται για να ζήσουν; Αναλογίζεται πόσους νεφροπαθείς, υπό κατ’ οίκον αιμοκάθαρση θα οδηγήσει προ κινδύνου ζωής; Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απολύτως απαραίτητο.

Εκατόν σαράντα ένα εκατομμύρια Ευρώ χρωστάει το μπαταχτσίδικο κράτος στην ΔΕΗ. Τι πρέπει να κάνει η ΔΕΗ προς το επώνυμο κράτος; Όχι να κόψει το ρεύμα, να τους αλλάξει τα ΦΩΤΑ. Παντί τρόπω. Να τους κάνει τον χειμώνα να τουρτουρίζουν μέσα στα πολυτελή τους γραφεία. Να κοπούν τα χαμάμ και τα γυμναστήρια. Να υποβιβαστεί η πολιτική «διαβίωση» των προνομίων, των παροχών, της καλοπέρασης, της άνεσης και να γλιτώσουμε κάποια στιγμή από την κενόδοξη μπουρζουαζία, που απολαμβάνει δρέποντας καρπούς από την μιζέρια στην οποία καταδίκασαν τους Έλληνες πολίτες.

  Ο κ. Παπανδρέου και οι σύντροφοί του, αποφασίζουν πόση ποσότητα «γάλακτος» θα «αρμέξουν» από τα στήθη της λαϊκής αγελάδας. Γάλα κατ’ αυτούς, αίμα κατά τους πολίτες. Τα μυστικά κονδύλια αυξήθηκαν, έστω κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως στοχοποίησε την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και περιόρισε με περικοπές τα έξοδα.

Αυτά τα μυστικά κονδύλια σε τι αναφέρονται; Πού κατευθύνονται και τι καλύπτουν; Θα μιλήσει ποτέ κάποιος, να «διαφωτίσει» τους πολίτες ως προς τις… άδηλες ανάγκες της κρατικής μηχανής;

Δεν τους παίρνει πλέον να βολεύονται με ψέματα, αλλά και πώς να τα εγκαταλείψουν, όταν καθιέρωσαν απολύτως το ψέμα στην κυβερνητική τους πορεία; Το γιγαντοποίησαν και το εφαρμόζουν αυταρχικά σε κάθε ευκαιρία μικροφωνικής εκφοράς λόγου.

Τσιτώνουν τα νεύρα των πολιτών, τους εκπαιδεύουν στην γλώσσα του πεζοδρομίου με αποδέκτες τους εντός της Βουλής, προς τα κυβερνητικά έδρανα, κυρίως. Η αποφασιστικότητα ως προς το «πράττειν» από πλευράς πολιτών, ελλοχεύει και επαγρυπνά. Ας το βάζουν λίγο στο μυαλό οι κ.κ. της εξουσίας.

Πηγή: Φωνή της Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: