Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πέταξε κατά λάθος θησαυρό στα σκουπίδια!


Μανώλης Βάιας

Βρέθηκε λίγο πριν… την πολτοποίηση

Αν δεν είχε ευτυχή κατάληξη η λαχτάρα που πέρασε ένα ζευγάρι από την Όλυμπο της Καρπάθου, θα ήταν πραγματικά τραγικό. Το αντρόγυνο αναγκάστηκε να περάσει ώρες μέσα στα… σκουπίδια του ΧΥΤΑ, αναζητώντας έναν πραγματικό θησαυρό που είχε πετάξει το… βλαστάρι τους!

Ο μικρός γιος του ζεύγους δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μεγάλη αξία είχε αυτό που θεώρησε… άχρηστο. Ήταν, όμως, μια «κολαΐνα», ένα χρυσοΰφαντο ύφασμα που έχει πάνω του ραμμένα χρυσά νομίσματα, βενέτικα φλουριά,  κωνσταντινάτα, λίρες και άλλα νομίσματα από τα προικιά της νύφης!
Της συγκεκριμένης η αξία, μάλιστα, έφτανε τα 60.000 ευρώ!

Για καλή τους τύχη, οι γονείς κατάλαβαν τι είχε κάνει το παιδί. Όμως, τα σκουπίδια τους είχαν ήδη... παραληφθεί από απορριμματοφόρο και έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο, αφού θα κατέληγαν στον ΧΥΤΑ όπου θα λιώνονταν! Το ζευγάρι πήρε άδεια από τον δήμο να ψάξει και… βούτηξε στα σκουπίδια που –ευτυχώς- δεν είχαν ακόμη πολτοποιηθεί! Έτσι, κατάφεραν και βρήκαν το πολύτιμο ύφασμα με όλα τα νομίσματα πάνω του, το οποίο μάλλον θα προσέχουν καλύτερα από εδώ και πέρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μετά λένε για οικονομική κρίση... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: