Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την έκθεση ANUGA


Πολύγυρος    14/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμικό «παρών» έδωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τη συμμετοχή του στη κορυφαία έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2011, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 8 έως 12 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, έξι (6) επιχειρήσεις του Νομού παρουσίασαν τοπικά προϊόντα όπως: ελαιόλαδο, ελιές, μπαχαρικά-ξηροί καρποί, άλευρα, χυμοί.

Το περίπτερο της Ελληνικής αποστολής διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου - ΟΠΕ
παρουσίασε 180 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και επιμελητήρια σε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια 2.500 τ.μ..

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής, ήταν η εδραίωση της θετικής εικόνας της Ελλάδας σε κάθε αγορά του κόσμου, με γνώμονα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Συνολικά στην 31η διεξαγωγή της ANUGA έλαβαν μέρος 6.500 περίπου εκθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες άγγιξαν τις 300.000.


Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετείχε για τρίτη φορά στην έκθεση καλύπτοντας έκταση 50 τμ., προωθώντας και προβάλλοντας με ξεχωριστό τρόπο τα προϊόντα τους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές γεύσεις της Χαλκιδικής στους επισκέπτες της έκθεσης. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι οι εξής:
  • ΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ     Παραγωγή και εμπορία ελαιών Χαλκιδικής     Σήμαντρα
  • Ε.Α.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ      Πράσινη ελιά Χαλκιδικής      Νέα Μουδανιά
  • ΚΟΤΙΝΟΣ ΕΠΕ     Πράσινη ελιά Χαλκιδικής      Πλατανοχώρι
  • ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑΣ ΑΕ    Υγιεινά τρόφιμα-ροφήματα Λαχανικά Κονσερβοποιημένα     Νέα Καλλικράτεια
  • ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΑΕ    Συσκευασμένα άλευρα     Ελαιοχώρια
  • ΜΑΤΙΝΑ ΕΠΕ     Ξηροί Καρποί-Μπαχαρικά-Βότανα    Λάκκωμα

Η ANUGA προσφέρει ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ανάπτυξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Χαλκιδικιώτικης γης (ελαιόλαδο, ελιές, χυμό ρόδι, άλευρα, μπαχαρικά, βότανα και ξηροί καρποί) σηματοδοτώντας ότι η επένδυση στα ποιοτικά και αγνά προϊόντα  αποτελεί μονόδρομο για την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του Νομού μας έμειναν ευχαριστημένες από τις επαφές που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης και θεωρούν ότι ο στόχος για άνοιγμα νέων αγορών και την προσέλκυση νέων πελατών επετεύχθη.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής εκπροσώπησε στην «Anuga 2011» ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κος Διαμαντόγλου Χρήστος, ενώ από το περίπτερο της Χαλκιδικής πέρασαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Χαλκιδικής κος Γιάννης Δριβελέγκας. 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ευχαριστούν τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες για την πολύ καλή οργάνωση του περιπτέρου και τους συγχαίρουν για τη δυναμική τους παρουσία και υπόσχονται ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις-μέλη του και να συμμετέχει σε παρόμοιες εκδηλώσεις με σκοπό την προβολή και προώθηση των προϊόντων του Νομού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: