Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τσίπρας: «Ο ρυθμιστής του πολιτεύματος πρέπει να προφυλάσσει τους νόμους και τη Δημοκρατία»


Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ως προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ομαλότητας στη χώρα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με υπόμνημα που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι. Παράλληλα, προέτρεψε τον «ανώτατο άρχοντα» και, κατά το Σύνταγμα, ρυθμιστή του πολιτεύματος, να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ηρθα σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ρυθμιστή του πολιτεύματος, για να του επισημάνω την κοινωνική δυσαρμονία που επικρατεί ανάμεσα στην λαϊκή βούληση και την κυβέρνηση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι παρέδωσε υπόμνημα στον κ. Παπούλια με το οποίο «επισήμανε την επιτακτική ανάγκη για άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και άμεση αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ως απαραίτητη προϋπόθεση της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και της διαφύλαξης της κοινωνικής ομαλότητας».

Διαβάστε ΕΔΩ το «υπόμνημα σκέψεων», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας το οποίο συνυπογράφουν περισσότεροι από 40 διεθνείς προσωπικότητες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, πρέπει να προφυλάσσει τη Δημοκρατία, τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας», απάντησε ο κ. Τσίπρας, σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια από το Σύνταγμα να επιλέξει τους τρόπους που θα το κάνει.

Ο ίδιος τόνισε, δε ότι «όλοι οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή και οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί εγκληματικές».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε εμφατικά στον κ. Παπούλια ως κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος και έκανε λόγο για «πρωτοφανή αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των πολιτικών αποφάσεων», για την αποκατάσταση της οποίας «είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες».

«Ο λαός μας είναι οργισμένος. Υπάρχει μια αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Παπούλιας δεν σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ενώ έντονο ήταν το κλίμα αμηχανίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, εκείνοι που χαρακτήρισαν το κλίμα βαρύ κι... ασήκωτο.

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: