Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την Γιορτή Κτηνοτροφίας στην Γαλάτιστα


Πολύγυρος, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της 1ης γιορτής κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, που διοργανώνει ο δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με το σύνδεσμο ελληνικής κτηνοτροφίας, την πανελλήνια ένωση κτηνοτρόφων και τον ελληνικό οργανισμό γάλακτος και κρέατος, υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε ομιλίες και παρουσιάσεις θεμάτων που αφορούν την ελληνική κτηνοτροφία και κυρίως τα προβλήματα του κλάδου.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι η Γαλάτιστα, είναι το πρώτο χωριό στη χώρα σε κτηνοτροφική παραγωγή.
Την έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Δριβελέγκας.

Κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Eπιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Γκιλής.

Αφού συνεχάρη το δήμο Πολυγύρου και τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία αυτή, τόνισε ότι τέτοιου είδους δράσεις είναι χρήσιμες καθώς ακούγονται τα προβλήματα του κλάδου, συμβουλές, ιδέες και χρήσιμες  προτάσεις.



 Παράλληλα επεσήμανε ότι η Χαλκιδική έχει πολύ καλά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, κάτι το οποίο πρέπει να αντιληφθεί όλος ο κόσμος και να το στηρίξει έμπρακτα. «Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε όλοι ένα καλώς εννοούμενο τοπικιστικό σκεπτικό, να στηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα.
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στηρίζει και θα στηρίζει κάθε παρόμοια δράση, που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή των τοπικών μας προϊόντων» επεσήμανε ο κ. Γκιλής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε ακόμη, ότι σε αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο δεν αρκεί μόνο η ηθική στήριξη, αλλά απαιτείται και έμπρακτη. «Θέλουμε να έρθουνε κοντά μας, να ακούσουμε τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, τις προτάσεις, τις ιδέες τους, να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού κάποιες λύσεις», κατέληξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: