Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Θετικά τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική


Αύξηση κατά 10% για τον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου παρουσιάζει η Χαλκιδική με τη μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία άνω των 70 δωματίων να αγγίζει το 85% - 90%, σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ όσον αφορά στις μονάδες κάτω των 70 δωματίων, εκεί υπάρχει κάποιος προβληματισμός, με τις πληρότητες να φτάνουν το 60% - 70%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, οι αγορές που κινούνται αυτήν τη στιγμή στη Χαλκιδική είναι η Ρωσία με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» να φτάνουν τις 27.000 για το μήνα Ιούνιο έναντι των 17.000 του αντίστοιχου Ιουνίου του 2010 (σ. σ. τις παραπάνω αφίξεις των Ρώσων απορροφούν τόσο η αγορά της Χαλκιδικής όσο και της Πιερίας).


«Εκτός από τη Ρωσία ενισχυμένη δείχνει και η βαλκανική αγορά, με νούμερο ένα τη Σερβία, σημειώνοντας διπλάσια νούμερα από πέρσι, δηλαδή μία αύξηση του 15%», επισημαίνει ο κ. Τάσιος, για να συμπληρώσει: «Σταθερή εμφανίζεται η αγορά της Γερμανίας, ενώ στο οδικό δίκτυο ως νέα αγορά εμφανίζεται η Πολωνία και ενισχυμένη η αγορά της Ουγγαρίας».

Χολωμένη η ελληνική αγορά

Αρκετά χολωμένοι δείχνουν οι Ελληνες τουρίστες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δε δραστηριοποιούνται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές λόγω της οικονομικής ύφεσης. Ενας λόγος επίσης είναι και η μείωση των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού.

Ετσι, όσον αφορά στην υψηλή περίοδο, υπάρχει ακόμη αρκετό περιθώριο για αύξηση της τουριστικής κίνησης της Χαλκιδικής και η εκτίμηση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής είναι ότι «εφόσον παραμείνουμε ήρεμοι και αναφέρομαι στους "Αγανακτισμένους", στις απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, τις βόμβες μολότοφ κ.ά., τότε ο Σεπτέμβριος έχει περιθώρια για αύξηση 10%».

Αναφορικά με τις τιμές, αυτές κινούνται σε καλά επίπεδα. Για παράδειγμα, σ' ένα ξενοδοχείο 2 αστέρων οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ με πρωινό, ενώ στα 3 και 4 αστέρων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 80 - 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση, με πρωινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: