Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την υπογραφή σύμβασης για τα φωτοβολταϊκά


Πολύγυρος, 6 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουλίου στην αίθουσα συσκέψεων του ΔΣ, η συμφωνία(ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας) μεταξύ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της εταιρίας του κ. Νέτσικα Ναούμ(Wattal) για τα σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτόμων τεχνολογιών.

Η συγκεκριμένη εταιρία ανέλαβε μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής,
την προμήθεια και εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού σταθμού συνδεμένου με το δίκτυο της ΔΕΗ, ονομαστικής ισχύος 9,87 kWp στη στέγη του κτιρίου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 31.000 ευρώ και η δαπάνη θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιώργος Γκιλής αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνάς εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς αφ’ ενός ο φορέας συμβάλει στην ανάπτυξη των «καθαρών» μορφών ενέργειας (πράσινη ανάπτυξη)   και αφ’ ετέρου αξιοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα για τις ανάγκες του κτιρίου και το διαθέτει προς πώληση στη ΔΕΗ.

«Το κτίριο του επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο στο νομό το οποίο εγκαθιστά φωτοβολταϊκά στοιχεία στην οροφή του και το πρώτο επιμελητήριο στη χώρα που προχωρά στη δράση αυτή. Δίνουμε βαρύτητα στην πράσινη ενέργεια και γενικά τις φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, καθώς αποτελούν το μέλλον στον ενεργειακό τομέα και είναι φιλικές στο περιβάλλον» τόνισε ο κ. Γκιλής. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρία, η οποία εδρεύει στο Λάκκωμα και είναι μέλος του Επιμελητηρίου, θα προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση της επένδυσης.

Ο πρόεδρος του φορέα  επεσήμανε ακόμα ότι το επιμελητήριο έχει τις δυνατότητες να προχωρά σε διάφορες δράσεις βασιζόμενο στις δικές του δυνάμεις επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σοβαρό. Παράλληλα ο κ. Γκιλής παρακίνησε τα μέλη του Επιμελητηρίου να επιλέγουν τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων τους, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Ναούμ Νέτσικας επεσήμανε ότι εντός του Ιουλίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί καθώς η διαδικασία έγκρισης από τη ΔΕΗ γίνεται άμεσα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: