Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

"Κεραυνοί" από τη Βάσω Παπανδρέου


"Είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ για το ΠΑΣΟΚ και κυρίως για την χώρα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Εξαρτάται από εμάς αν η χώρα θα έχει μέλλον όπως θα ήθελε η νέα γενιά. Τα χθεσινά γεγονότα, αλλά και η πολιτική μας έφερε ως εδώ", είπε από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η Βάσω Παπανδρέου.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η πρώην υπουργός συμπλήρωσε: "Η ΚΟ, παρά τις απίθανες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης, σε στήριξε και ψήφισε πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα για τον κόσμο. Μόνο η μείωση μισθών και συντάξεων υλοποιήθηκε".

"Απίθανη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου επί 18 μήνες και το στήριζες συνεχώς. Εδώ και ένα χρόνο μετά το μνημόνιο πάλι στα ίδια. Μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνει το πρόβλημα με δάνεια", τόνισε.


Και πρόσθεσε: "Τι είδους διαπραγμάτευση είχαμε; Δεν ενημερωνόμαστε. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν διαπραγματευόμαστε αρκετά. Ο Ομπάμα δεν μας αγάπησε ξαφνικά. Οδηγήσαμε την χώρα σε τρομερή ύφεση. Αντί να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, καταφέραμε το σύνολο της κοινωνίας εναντίον μας".

"Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας συνολικά. Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί σε έκτακτες συνθήκες. Πρέπει να αναλάβεις μέρος της ευθύνης. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να αποφύγουμε τις εκλογές, αν μπορούμε", σημείωσε και κατέληξε: "Στην κυβέρνηση που θα κάνεις, να αλλάξεις. Λειτουργείς με παρέες-κυβερνητική επιτροπή και θεσμικά όργανα. Διαφορετικά θα συρθούμε σε εκλογές".

 Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: