Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ταχρίρ (!) θέλει να κάνει το Σύνταγμα ο Αλ. Αλαβάνος


«Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα. Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου«, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου καλώντας σε συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι « ένα ποτάμι θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα και δεν θα επιτρέψει σε μια υπόλογη και υποταγμένη κυβέρνηση, τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τελματωμένη μέσα στα ψεύδη και τα αδιέξοδα, να αντιμετωπίσει έναν ενωμένο λαό με την πρόκληση και την υποκίνηση της βίας».


Διαφωνεί ο ΣΥΝ και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις και προθέσεις του Αλέκου Αλαβάνου έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ηγεσία του Συνασπισμού, η οποία πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στη σημερινή πορεία ώστε να αποφευχθούν έκτροπα και καταστάσεις τις οποίες κάποιοι θα επιχειρήσουν να χρεώσουν στην Αριστερά στο σύνολό της.

Είναι ενδεικτικό ότι η πρόταση για παραμονή στο Σύνταγμα ετέθη από την ΚΟΕ (μια εκ των συνιστωσών με επικεφαλής τον Ρούντι Ρινάλντι) στη συνεδρίαση του 11μελούς συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα το βράδυ. Την απέρριψαν όμως οι υπόλοιπες συνιστώσες που ήταν παρούσες στη συνεδρίαση - ακόμα και συνιστώσες που ανήκουν στο «Μέτωπο» και είχαν στηρίξει τον κ. Αλαβάνο στην Περιφέρεια Αττικής, όπως η ΔΕΑ με εκπρόσωπο τον κ. Αντ. Νταβανέλο.

Η πρόταση αυτή πάντως υιοθετήθηκε χθες από τον Αλ. Αλαβάνο και εμφανίστηκε επίσημα σε ανακοίνωση του «Μετώπου», η οποία εκδόθηκε χθες το απόγευμα και καλεί τους διαδηλωτές να παραμείνουν στο Σύνταγμα. Η Κουμουνδούρου ξεκαθάριζε πάντως ότι διαφωνεί με τη λογική της ενέργειας και τόνιζε ότι η πορεία θα πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί κανονικά.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: