Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Προκαταρκτική εξέταση για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή


Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που τοποθέτησε η απερχόμενη δημοτική αρχή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της τοποθέτησης ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Τιντικάκη ζητάει να διερευνηθεί αν για την εκτέλεση του έργου απαιτείται οικοδομική άδεια ή ειδική άδεια εγκατάστασης μνημείου από την τοπική Εφορεία Νεότερων Μνημείων.


Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στον προϊστάμενό της, Ευάγγελο Μπακέλα. Στο υπόμνημά του, ο Β. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τοποθέτηση του ανδριάντα είναι καθόλα νόμιμη.

Ένσταση για το ζήτημα είχε υποβάλει η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ), ζητώντας να σταματήσουν τα έργα, καθώς δεν έχει δώσει σχετική άδεια.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: