Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κατάληψη στο Δημαρχείο Πολυγύρου


Υπό κατάληψη βρίσκεται το δημαρχείο Πολυγύρου από 19 συμβασιούχους, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής τους, μέσω ΑΣΕΠ, το Σεπτέμβριο, έως και σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τις πύλες του δημαρχείου ούτε και για τη σημερινή ορκωμοσία του νέου δημάρχου.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι η πληρωμή των υπαλλήλων, οι οποίοι προσλήφθηκαν με οκτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του δήμου στους τομείς της καθαριότητας «κολλάει» στον επίτροπο.

"Yπέδειξα μία νομική λύση εις εκτέλεση μιας σχετικής γνωμοδότησης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκτιμώ ότι μετά και τις δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού του κ.Ντόλιου, θα βρουν το δίκιο τους γιατί και ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει και οι άνθρωποι να πάρουν τα χρήματά τους" ανέφερε σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.


«Στηρίζουμε των αγώνα των συμβασιούχων οι οποίοι προσλήφθηκαν με διαδικασία καθ΄όλα νόμιμη και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του δήμου. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους και περιμένουμε μαζί τους την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να καταφέρουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους», είπε ο δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης.

Πηγή: HalkidikiNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: