Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ιδρύθηκε και η "Δημοκρατική Συμμαχία" των Μητσοτάκηδων


Η ελιά είναι το σύμβολο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» του κόμματος που ανακοίνωσε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση στο θέατρο Badminton, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Κατά τα λοιπά "κάτι κουρασμένα - και φθαρμένα από την πολιτική - παληκάρια, αποτελούν την "μαγιά" του νέου κόμματος: Κώστας Κιλτίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης κλπ. 

Η Μπακογιάννη επισήμανε πως «τίποτα δεν είναι δυνατότερο από τη σύμπραξη ελεύθερων ανθρώπων, που τους δένουν κοινά οράματα», υπεραμύνθηκε της στάσης της υπέρ του μνημονίου και τόνισε ότι το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και συλλογικής νοοτροπίας.


Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και λάθος χειρισμούς στη διαπραγμάτευση του δανείου, ενώ άφησε αιχμές και κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, σημείωσε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» δεν είναι ένα ακόμα κόμμα, αλλά ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό κίνημα.

Το ιδρυτικό συνέδριο θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: