Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κυριάκος Μάτσης: ο Ένας και Μέγας Έλληνας της Κύπρου


"Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα, και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου!"

Δεν είναι ολίγες οι φορές που η Κύπρος αναζήτησε και αναζητάει τον ηγέτη της. Ένα Ηγέτη ξεφυτρωμένο από τα σπλάχνα της. Ένα ηγέτη ανιδιοτελή, φτιαγμένο από την ονειρογέννητη πέτρα του τόπου και... σκαλισμένο με τα πιο ακονισμένα σκαρπέλα της Ιστορίας του λαού μας.

Ένα Ηγέτη που να έχει το Ψυχικό σθένος και Παλληκάρια να Ξεφτιλίζει τον ίδιο τον Θάνατο για να Παραδώσει στους μεταγενέστερους, την Πραγματική έννοια της Πατρίδος, του Έθνους, της Αυταπάρνησης!


Πολλοί Άρχισαν τον Αγώνα, Ολίγοι τον τέλειωσαν!


Όταν ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α του 1955-59 βάδιζε προς το Τέλος του δεν ήταν ολίγοι αυτοί που απαρνήθηκαν τον σκοπό, το χρέος. Δεν ήταν ολίγοι αυτοί που προετοίμασαν Εαυτούς και Οικογένειες για να απομυζήσουν μετέπειτα, το Μούστο από τους "εύφορους αμπελώνες" της Κύπρου. Φαίνεται οι αιώνιες σειρήνες της Ύλης, το Βολέματος, κατανίκησαν την αίσθηση του Καθήκοντος, του Αυτοσκοπού.

Δυστυχως, αυτη ειναι και οι τραγικη μοιρα των Ρομαντικων εκεινων των Παλληκαριων, που παρεμειναν μονοι σε καποιο στενο, να αναμενουν "Τους Μηδους να διαβουν!" Δυστυχως αυτη ειναι και η μοιρα των Αγνων των Ολιγων!

Ο Κυριακος Ματσης ειναι ο ηγετης μας! Ειναι το Παλληκαρι που ξεφυτρωσε απο τα σπλαχνα του Λαου μας, της Ιστοριας μας. Ειναι το παλληκαρι που σε καποιο στενο της Κυπρου, σε καποιο προδωμενο Κρυψωνα, εδωσε και την τελευταια του πνοη γι το μεγα Παραδειγμα! Τον εξευτελισμο του Χαρου για την Τελειοποιηση του Αυτοσκοπου!

Ομως! και Νεκρος ενικησε! Παρεμεινε!

Πυρσος, καθοδηγητης!

Ενα αστερι λαμπερο αιωνιο να φωτιζει τις σκοτεινες, καταραμενες, σακατεμενες Ψυχες μας!!

Οταν ο Βαρβαρος Αγγλος κατακτητης του βροντοφωναξε να βγει εξω απο το Κρησφυγετο να παραδωθει, ο Κυριακος Ματσης απαντησε με την Αιωνια ΕΛΛΗΝΙΚΗ εκφραση! Μολων Λαβε! Εαν Βγω, θα βγω Πυροβολωντας!

Στον Κυριακο Ματση εγω ο Ελαχιστος και η Οικογενεια μου Κλινουμε το Γονι και Προσκυνουμε το μεγαλειο του! Αιωνια σου η μνημη Μεγα, Αθανατε Ελληνα!

ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: