Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Από τη χθεσινή εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, στην Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο κινηματοθέατρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ» στη Θεσσαλονίκη, μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου κ.Αστέριος Ζωγράφος στους Χαλκιδικιώτες ετεροδημότες, που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του συνδυασμού «Πολύγυρος- Ισχυρή Πρωτεύουσα».

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, πρώην βουλευτές και Πολιτευτές του Νομού Χαλκιδικής, οι δύο τελευταίοι πρώην διοικητές του Νοσοκομείου, εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδη, ο Πρόεδρος και μέλη της ΝΟΔΕ, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί  σύμβουλοι και εκατοντάδες δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.


Στο χαιρετισμό του ο πρώην Υπουργός κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τα προβλήματα που προκύπτουν από το μνημόνιο. Μίλησε με θερμά λόγια για τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Αστ. Ζωγράφο χαρακτηρίζοντάς τον διεκδικητικό, μαχητικό, ικανό και άξιο να οδηγήσει το Δήμο Πολυγύρου σε τροχιά ανάπτυξης. «Είναι ένας πολύ άξιος πολιτικός και είμαστε τυχεροί που θα τον έχουμε Δήμαρχο» κατέληξε στο χαιρετισμό του ο κ. Ιωαννίδης.


Στην ομιλία του προς τους ετεροδημότες ο κ. Ζωγράφος αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής μιας αναπτυξιακής πολιτικής για το νέο Δήμο Πολυγύρου, σε συνάρτηση με την κάλυψη αναγκών των κατοίκων αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ενίσχυση της οικονομίας με διεκδίκηση πόρων.

Ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στα έργα που προγραμμάτισε ως Νομάρχης για το διευρυμένο δήμο.

Ειδικότερα ανέφερε,


Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Ταμείο Συνοχής του ΕΣΠΑ το οδικό έργο «Βελτίωση Οδικού Δικτύου Θέρμης – Όρια Νομού Χαλκιδικής» μήκους 16,2 χιλιομέτρων και με συνολικό προϋπολογισμό 37.605.000,00€ (τριάντα επτά εκατομμύρια εξακόσιες πέντε χιλιάδες ευρώ) - αναμένεται άμεση δημοπράτησή του από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» η κατασκευή του οδικού δικτύου Γαλάτιστας – Δουμπιών, συνολικού προϋπολογισμού 5.800.000,00€ (πέντε εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ) – αναμένεται η δημοπράτησή του.

Εντάχθηκαν και κατασκευάζονται ήδη, τα οδικά έργα Πολύγυρος – Ορμύλια, Ριζά – Πλατανοχώρι, στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής και με συνολικό προϋπολογισμό 9.400.000,00€ (εννέα εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ).

Ολοκληρώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε η παράκαμψη των Βραστών, προϋπολογισμού 1.500.000,00€ (ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ).


Βελτιώνεται και βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την παράκαμψη των Βραστών και προς τον Πολύγυρο βελτίωση του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 2.750.000,00€ (δύο εκατομμυρίων επτακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ) με παράλληλη κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση με οδικά τμήματα Ταξιάρχη – εισόδου Βραστών – οδού προς Ιερισσό.

Δημοπρατήθηκε και αναμένεται η εγκατάσταση της εργολάβου εταιρίας για την κατασκευή της περιμετρικής οδού Πολυγύρου (περιοχή Αγίου Βλάση) συνολικού προϋπολογισμού 8.650.000,00€ (οκτώ εκατομμυρίων εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ).

Ολοκληρώθηκε η βελτίωση διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Κρήμνης, προϋπολογισμού 600.000,00€ (εξακοσίων χιλιάδων ευρώ).

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, σύνδεση Ολύνθου με οδικό δίκτυο Πολυγύρου – Σημάντρων.

Ολοκληρώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε το οδικό δίκτυο πρόσβασης προς την περιοχή «ΝΗΣΙ» Ορμύλιας, προϋπολογισμού 200.000,00€ (διακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή – ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Πολυγύρου – Σημάντρων.

Ολοκληρώθηκε το παρκινγκ πλησίον του Νοσοκομείου Πολυγύρου, ο δρόμος για το ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, ο παραλιακός δρόμος της Γερακινής και το παράπλευρο της Ε.Ο. Μουδανιών – Νικήτης οδικό δίκτυο, όπως επίσης και το παλαιό Ε.Δ. που οδηγεί στη Γερακινή.

Τέλος, εγκαταστάθηκε η εργολάβος εταιρία και από την 25/10/2010 ξεκινάει η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου διασταύρωση Σημάντρων – Καλυβών (Πατελιδάς), συνολικού προϋπολογισμού 450.000,00€ (τετρακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ).

Δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι ΧΥΤΑ Πολυγύρου και Ανθεμούντα αν η Νομαρχία δεν πετύχαινε την χρηματοδότησή της από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια: