Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διπλή επιχείρηση εντοπισμού στον Όλυμπο - Κανένα ίχνος από την 37χρονη Γαλλίδα και τον 85χρονο ορειβάτη


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και σήμερα οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό της 37χρονης γαλλίδας τουρίστριας και του 85χρονου ορειβάτη. Τις έρευνες πραγματοποιούν μέλη σωστικών συνεργείων.

Η Γαλλίδα τουρίστρια αγνοείται από τις 30 Σεπτεμβρίου και οι έρευνες των εθελοντών έχουν επικεντρωθεί σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων, στην περιοχή Μπάρες, όπου εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περίοδο της εξαφάνισής της.

Όπως έγινε γνωστό, η 37χρονη ξεκίνησε την ανάβαση από την νότια πλευρά του Ολύμπου και σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών διανυκτέρευσε σε ξενώνα των Καρυών, πριν συνεχίσει την πορεία της. Όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επικοινωνία με τους οικείους της στην πατρίδα της, αλλά μετά την 30η Σεπτεμβρίου -μέρα που είχε προγραμματίσει την αναρρίχηση- δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 85χρονου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ίχνη του χάθηκαν χθες το μεσημέρι, όταν αποκόπηκε από την ομάδα του (σ.σ. μέλη ορειβατικού συλλόγου της Λάρισας) κατά την κατάβαση από την κορυφή «Βουλγάρα» του Ολύμπου (σ.σ. σε υψόμετρο 1.680 μ.). Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν αύριο το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: