Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επτά κακουργήματα για τη σπείρα των λαθρεμπόρων


Δίωξη για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι 20 συλληφθέντες – μέλη του κυκλώματος παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, που εξαρθρώθηκε την Τρίτη στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.
Τα μέλη της σπείρας, τη δράση της οποίας παρακολουθούσε επί μήνες η Ελληνική Αστυνομία, οδηγήθηκαν αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιου για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρου Τσόγκα, ο οποίος τους απήγγειλε το βαρύτατο κατηγορητήριο, και στη συνέχεια στον Β΄ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας σε βάρος του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απλής συνέργειας στην παραπάνω πράξη, της κατάχρησης εξουσίας και της λαθρεμπορίας και τις πλημμεληματικές πράξεις της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη σπείρα συμμετείχαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία και αναζητούνται.
Οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση συνεχίζονται και στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος τελωνειακών υπαλλήλων.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: