Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Παραίτηση Αξιώτη από την διεκδίκηση της θέσεως του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ


Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις νέες και όλες τους νέους που στάθηκαν δίπλα στη Κίνηση Ανανέωσης ΟΝΝΕΔ, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε.

Δώσαμε έναν ωραίο αγώνα, ένα δύσκολο αγώνα, έναν αγώνα που έφερε στο προσκήνιο τους σύγχρονους νέους, τις σημερινές ανάγκες τους, τα πραγματικά τους προβλήματα, τα οράματα και τις αγωνίες τους. Ο αγώνας αυτός δεν έχει ημερομηνία λήξης – και σίγουρα πάντως αυτή δεν θα ήταν η 18η Απριλίου.

Η απόφασή μου να αποσυρθώ από την εκλογική αναμέτρηση έγινε με γνώμονα το συμφέρον της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας. Σε μία περίοδο που ο τόπος ταλανίζεται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, η παράταση μιας εσωκομματικής διαδικασίας για μία ακόμα εβδομάδα μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε.

Η συνέχιση της εσωστρέφειας, η ένταση και οι μεγάλες λειτουργικές δαπάνες για τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου θα έπλητταν τόσο την ΟΝΝΕΔ, όσο και τον πολιτικό μας φορέα, τη Νέα Δημοκρατία.

Ως εκ τούτου υπέβαλα στο Πρόεδρό μας τη παραίτησή μου:

"Κύριε Πρόεδρε,

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μέσα στις τάξεις της νεολαίας το τελευταίο διάστημα και λόγω της πολωτικής και πιεστικής διαδικασίας που υφιστάμεθα θα ήθελα να διευκολύνω τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου ΟΝΝΕΔ.

Θεωρώ ότι ένας επαναληπτικός γύρος εκλογών λόγω της παρουσίας τριών υποψηφίων θα δημιουργούσε πρόσθετο πρόβλημα στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

Ως εκ τούτου θέτω την παραίτησή μου από τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ στη διάθεσή σας και περιμένω την απόφασής σας.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Βασίλης Φοίβος Αξιώτης"


Πιστεύω ότι η πράξη μου αυτή διευκολύνει και τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές διότι η παράταση της διαδικασίας εκλογών στην ΟΝΝΕΔ θα επιδρούσε αρνητικά στον κορυφαίο στόχο της οργάνωσής μας, που είναι η πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.

Υπό το πρίσμα αυτό, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη διαδικασία προς όφελος του κοινού καλού. Αυτό το κοινό καλό – της ελληνικής νεολαίας, της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας ήταν που υπηρετούσα από την πρώτη στιγμή και αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους δύο υποψηφίους για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Δώστε ένα τίμιο και ειλικρινή αγώνα την Κυριακή και την επόμενη ημέρα όλοι μαζί θα είμαστε στο πλευρό του νικητή, για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια δυναμική, ζωντανή και πρωτοπόρα ΟΝΝΕΔ.

Η αποχώρηση αυτή δεν γίνεται προς όφελος κανενός υποψηφίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: