Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Δημοπρατήθηκε ο Βόθωνας


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημοπράτησε το έργο της αποκατάστασης του προβλήματος των κατολισθήσεων στην περιοχή του Βόθωνα Χαλκιδικής, μεταξύ Ν. Φώκαιας και Αθύτου, προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, «με την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών δημοπρατήσαμε επιτυχώς το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις στην περιοχή του Βόθωνα, στο κεντρικό οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Η εγκατάσταση του αναδόχου θα είναι άμεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να δοθεί ο κεντρικός δρόμος στην κυκλοφορία. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε και στη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης της διάβρωσης που προκαλεί η θάλασσα στην ίδια περιοχή, προκειμένου οι μετακινήσεις των πολιτών να είναι απολύτως ασφαλείς. Η Περιφέρεια επέδειξε συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους κατοίκους και επισκέπτες της Χαλκιδικής, αλλά και στα πολύτιμα εθνικά κονδύλια, που διαθέτει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκλήθηκε».

Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται η δημιουργία τοίχου αντιστήριξης και η τοποθέτηση αγκυρίων και πλέγματος, αλλά και απομάκρυνση όλων των χαλαρών πετρωμάτων που έχουν εντοπιστεί. Σε ορισμένα σημεία θα γίνει και εκτόξευση σκυροδέματος, ενώ όπως διαπίστωσαν οι γεωλόγοι το πέτρωμα δε ρηγματώνεται παρά μόνο επιφανειακά.

Πηγή: Τα Νέα της Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: