Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πρόγραμμα κατασκευής τριών σχολείων στη Χαλκιδική


Θεσσαλονίκη

Τρία σχολεία στη Χαλκιδική συνολικού προυπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Τα έργα εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013.

"Εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ μια σειρά έργων σχολικής στέγης σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου ν αντιμετωπιστούν τα σημαντικότατα κτιριακά προβλήματα που έχει η περιοχή. Η ύπαρξη ώριμων και ολοκληρωμένων μελετών και η αναγκαιότητα των έργων για τις τοπικές κοινωνίες είναι κρίσιμοι παράγοντες για την ένταξη έργων στην 4η προγραμματική περίοδο. Θεωρώ πως νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και οι δήμοι, θα εντάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα και θα εξαντληθεί γρήγορα ο προβλεπόμενος προυπολογισμός", δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Τα σχολεία που θα κατασκευαστούν στη Χαλκιδική είναι:

* Δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο στο τοπικό διαμέρισμα Νέας Καλλικράτειας, προυπολογισμού 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε ωφέλιμο χώρο δυο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και αύλειο χώρο επιφάνειας 732 τετραγωνικών μέτρων.

* Προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφου κτιρίου με ημιυπόγειο στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Τρίγλιας και βελτιώσεις στο υφιστάμενο κτίριο, προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

* Κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου και αναβάθμιση του υφιστάμενου δημοτικού Σχολείου, του τοπικού διαμερίσματος Πορταριάς, στο δήμο Μουδανιών, προυπολογισμού, 1,1 εκατομμυρίου ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ισόγειο σχολικό κτίριο εμβαδού 330 τετραγωνικών μέτρων. Στο υφιστάμενο κτίριο προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης και διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του σχολείου.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: