Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μέχρι τέλους του 2010 αναμένεται να παραδοθεί το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ


Τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν σήμερα ο νομάρχης, Αστέριος Ζωγράφος και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, ΑΝΑΥΡΟΣ ΑΤΒΕΕ.

Πρόκειται για έργο που θα εξυπηρετεί επιβατηγά, τουριστικά και αλιευτικά σκάφη. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντινομάρχης, Ιωάννης Τζίτζιος, όταν το έργο ολοκληρωθεί, το λιμάνι θα μπορεί να υποδέχεται ακόμη και τέσσερα κρουαζιερόπλοια ημερησίως, περίπου 100 ιδιωτικά τουριστικά σκάφη (γιοτ) και ισάριθμα αλιευτικά. Οι εργασίες αναμένεται να περατωθούν μέχρι τέλους 2010, αν και τα έργα μέσα στη θάλασσα θα σταματήσουν προσωρινά κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην τουριστική κίνηση.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται -σύμφωνα με τον κ.Τζίτζιο- η επέκταση της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού κατά πλάτος και μήκος και η δημιουργία δεύτερης προβλήτας, κάθετης προς την ακτή, όπου θα δημιουργηθεί «λεκάνη ασφαλείας» για τα φιλοξενούμενα σκάφη. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος δήλωσε: «[...]Δώσαμε λόγο τιμής στους κατοίκους της περιοχής για το συγκεκριμένο λιμάνι. Η σημερινή διοίκηση της νομαρχίας ανέλαβε τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη της μελέτης και αφού ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος υπογράφηκε σήμερα η σχετική εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία για την κατασκευή του λιμανιού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: