Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Damnatio Memoriae για τον καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη από τους «κατ’ επάγγελμα και κατ’ έξιν οικολόγους και διαπρύσιους πολέμιους» των Μεταλλείων!


Στην ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα με θέμα «Ορυκτός πλούτος και τοπικές κοινωνίες» ένας εκ των εισηγητών ήταν και ο λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης ο οποίος παρουσίασε την εισήγηση-καταπέλτη εναντίον των μεταλλείων, της κυάνωσης και των λοιπών επιβλαβών μεταλλευτικών διεργασιών.

Η εισήγηση -όπως λέει το ρεπορτάζ- έκανε αίσθηση και προκάλεσε την μήνιν των παρευρισκομένων οπαδών των εξορύξεων και υποστηρικτών της άκρατης μεταλλευτικής δραστηριότητας. [Την εισήγηση αυτή παρουσιάσαμε ολόκληρη σε προηγούμενή μας ανάρτηση (8-01-2010)].

Η είδηση για τα τεκταινόμενα της ημερίδας περιγράφτηκε σε διάφορα blog και sites στο διαδίκτυο αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο blog των «κατ’ επάγγελμα και κατ’ έξιν οικολόγων και διαπρύσιων πολέμιων» των Μεταλλείων του Στρατονικού Όρους και «απανταχού της Ελλάδος και της υφηλίου», που ήταν παριστάμενοι στην ημερίδα, δεν γράφτηκε ούτε λέξη για την εισήγηση του κ.καθηγητή. «Μούγκα στη στρούγκα»!

Άραγε, ούτε την είδαν ούτε την άκουσαν την ομιλία του; Κι αν την άκουσαν, πως εξηγείται η αποσιώπηση της από το ρεπορτάζ που παρουσιάζουν στο blog τους; Ή μήπως σκοπίμως το κάνουν, αφού αναφέρουν τον μόνο αντίλογο στην κυρίαρχη άποψη της ημερίδας, την παρέμβαση κάποιας καθηγήτριας του ΕΜΠ και φυσικά μερικών κατοίκων της περιοχής μας που παρευρέθηκαν εκεί; Περίεργα πράγματα αλλά όχι ανεξήγητα για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ»! Οι ψυλλιασμένοι γνωρίζουν πολύ καλά τις τακτικές που εφαρμόζουν οι εν λόγω ..αγωνιστές, για συγκεκριμένα πρόσωπα, ζητήματα και καταστάσεις για τα θέματα των μεταλλείων και για την πάγια οπορτουνιστική τακτική που εφαρμόζουν -ιδιαίτερα ο ινστρούχτορας εξ αυτών.

Κι ως «σαΐνι» που είναι, ξεπατικώνει τις δοκιμασμένες μεθόδους των Ρωμαίων -που υπήρξαν οι πρώτοι διδάξαντες με τη Damnatio Memoriae σε όσους δεν ήταν αρεστοί στους αυτοκράτορες- όπως επίσης τις σταλινικές και γκεμπελικές πρακτικές, που εφάρμοζαν για την φίμωση και εξόντωση των ανεπιθύμητων και διαφωνούντων. Όμως η Ιστορία έγραψε και καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι στη σημερινή εποχή με τον ένα η τον άλλο τρόπο όλα δημοσιοποιούνται!

Ωστόσο ναι, είναι ανεπιθύμητος ο καθηγητής κ. Τριανταφυλλίδης. Το ζήτημα είναι από ποιους!

Υ.Γ. Φανταζόμαστε η ονοματολογία είναι περιττή! Όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται…

Επίσης ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε την εισήγηση του κ. Τριανταφυλλίδη σε μορφή power point:

Ημερίδα του ΤΕΕ Αθήνα 2010 Παρουσίαση εισήγησης

Πηγή: Στρατονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: