Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Διαφοροποίηση της Μ.Γιαννάκου από τη γραμμή Σαμαρά περί «ακυβερνησίας»

Έμμεση στήριξη Παπανδρέου


Ανοιχτά διαφοροποιήθηκε η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου με τις αναφορές Σαμαρά περί «ακυβερνησίας της χώρας», δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, δημόσια πως «δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας» και ότι «καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει στις πρώτες 100 ημέρες να κάνει πραγματικό έργο...». Την ίδια ώρα, νέα παρέμβαση έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης, εξαπολύοντας βέλη κατά του Κ.Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Νέα, σε δηλώσεις της στο Κανάλι 1 του Πειραιά, η κ. Γιαννάκου είπε: «Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας. Ακυβερνησία σημαίνει να λείπει ο πρωθυπουργός, να μην υπάρχουν εντολές. Εάν υπάρχουν εσωτερικές διαφορετικές οπτικές και ο πρωθυπουργός προσπαθεί να επιβάλει μια άλλη γραμμή, αυτό μπορεί να δημιουργεί τριγμούς. Αλλά ακυβερνησία όχι». Παράλληλα, πρόσθεσε με έμφαση ότι «καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει στις πρώτες 100 ημέρες να κάνει πραγματικό έργο».

Η κ. Γιαννάκου διαφοροποιήθηκε και στο θέμα του εκλογικού συστήματος, προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς την κομματική ηγεσία να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στα κομματικά όργανα. «Η έννοια της κομματικής πειθαρχίας σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος, έχει μια σχετική ελαστικότητα. Το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά κυρίως στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων» είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται σε βάθος συζήτηση και για το μεταναστευτικό».

Αποστάσεις από τη γραμμή Σαμαρά κράτησε και ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Οικονομίας Θ. Καράογλου, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι πολύ βαριά η κουβέντα για 'κατάσταση ακυβερνησίας'». Ωστόσο, ο βουλευτής υποστήριξε πως «μετά τις 100 ημέρες, οι αυξημένες προσδοκίες του ελληνικού λαού δεν έχουν επαληθευθεί».

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: