Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Αγαπημένος προορισμός των Ιταλών η Χαλκδική λόγω...Εγνατίας


Στον χάρτη των…. δυναμικών προορισμών για τα λεγόμενα “ταξίδια κινήτρων” των Ιταλών μπήκαν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Κι αυτό, κυρίως λόγω της Εγνατίας Οδού που έχει εκμηδενίσει την απόσταση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη θετική επίδραση που είχε η απευθείας τακτική πτήση Μιλάνο-Θεσσαλονίκη της Aegean Airlines (τρεις φορές την εβδομάδα).

Tην εξέλιξη αυτή επισημαίνει η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), με αφορμή το εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποίησαν προ ημερών στην περιοχή εκπρόσωποι 11 ιταλικών βιομηχανιών. Το ταξίδι οργάνωσαν η ΕΞΧ και το Γραφείο του Οργανισμού Τουρισμού της Βόρειας Ιταλίας. Στη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις σε τέσσερα συνεδριακά κέντρα της περιοχής, καθώς και στις ακτές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, στον ορεινό όγκο της Χαλκιδικής και στην προ του Άθω περιοχή.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα “ταξίδια κινήτρων” είναι γνωστά διεθνώς ως "incentives", και προσφέρονται ως επιβράβευση από τις εταιρίες σε στελέχη τους με υψηλές επιδόσεις, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τις πωλήσεις τους.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: