Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

"Λάβρος" ο Μ. Λιάπης κατά Ντόρας


Χωρίς προσχήματα και συγκαλυμμένη κριτική ο Μιχ. Λιάπης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» καταψηφίζει την Ντόρα Μπακογιάννη για την προεδρία της Ν.Δ. Σημειώνει μάλιστα με νόημα, απαντώντας σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι η κ. Μπακογιάννη, ως αρχηγός της Ν. Δ, θα επαναφέρει την παράταξη στην εξουσία ότι «εάν εκλεγεί η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι...».

"Η κ. Μπακογιάννη δεν πρόδωσε την παράταξη, την έβλαψε όμως. Και είναι οξύμωρο να ζητάς να γίνεις αρχηγός για να οδηγήσεις τη Ν.Δ στην εξουσία, όταν εσύ ο ίδιος συνέβαλες για να πέσει από την εξουσία ". Με αυτά τα λόγια ο Μιχάλης Λιάπης απαντά εμμέσως στο δίλημμα "Μπακογιάννη ή Σαμαράς".

Με ακόμη πιο δηκτικό ύφος για τις προθέσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Λιάπης τονίζει ότι "χαρακίρι δικαιούται ο καθένας να κάνει. Να υποχρεώσεις όμως ολόκληρη παράταξη στον χορό του Ζαλόγγου, για ιδιοτελείς σκοπούς, αυτό είναι πολιτικά ανιστόρητο".

Σχολιάζοντας, δε, το ιδεολογικό στίγμα και τις πολιτικές αναφορές της κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι "η Ν. Δ δεν μπορεί να έχει στην ηγεσία προσωπικότητα που να εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο πια νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ".

Πηγή: Foreign Press

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οργή, αγανάκτηση και απορία μου προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην Βουλευτού κ. Μιχάλη Λιάπη στο σημερινό «Κόσμο του Επενδυτή»!
Ποιος... μίλησε; Ο Μιχάλης Λιάπης! Ο άνθρωπος που με τις ύποπτες «σχέσεις» και συναλλαγές με τον Χριστοφοράκο, με τα γνωστά ταξίδια στη Γερμανία το 2005 παρέα με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, κατάφερε να μετατρέψει -με την βοήθεια και των ΜΜΕ που σήμερα υποστηρίζουν το Σαμαρά… - το σκάνδαλο Siemens από σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ σε «σκάνδαλο ΝΔ»! Επί… δύο βδομάδες ασχολούμασταν με το αν ο κ. Λιάπης πήγε μαζί με το Χριστοφοράκο στη Φραγκφούρτη, εάν πήγε με… αεροπλάνο ή με τα πόδια, εάν του πλήρωσε τα εισιτήρια η Siemens ή όχι, εάν, εάν… Η ζημιά έγινε και μέτρησε καθοριστικά σε βάρος της ΝΔ, κάτι που αμέσως καταγράφηκε στις τότε δημοσκοπήσεις!
Και έρχεται σήμερα ο κ. Λιάπης -που προεκλογικά «άδειασε» τον ξάδελφό του Κώστα Καραμανλή, φυγομαχώντας από τον αγώνα και καταγγέλλοντας τον πρ. πρωθυπουργό, ούτε λίγο ούτε, πολύ ως... βλάκα!- να επιρρίψει… «ευθύνες» στην κ. Μπακογιάννη για το εκλογικό αποτέλεσμα; Και να εξισώσει θρασύτατα τις υποτιθέμενες αυτές «ευθύνες» με την αποστασία και προδοσία του Σαμαρά το 1993; Με τον πόλεμο του τελευταίου ενάντια στην Παράταξή μας επί δέκα τουλάχιστο χρόνια;
Τι είδους «ηθική» είναι αυτή που εκφράζει και υπηρετεί ο κ. Λιάπης; Ο οποίος μάλιστα έχει το θράσος να… καταδικάζει την «οικογενειοκρατία»;!;! Ποιος; Ο άνθρωπος που αν δεν ήταν πρωτανιψιός του Εθνάρχη Καραμανλή και πρώτος εξάδελφος του απερχόμενου Προέδρου της ΝΔ δεν θα τον έπαιρναν ούτε για… κλητήρα!!!
Επειδή το θράσος και η αμετροέπεια των υποστηρικτών του κ. Σαμαρά έχει ξεπεράσει πια και τα πιο ακραία όρια, εμείς που καθημερινά δεχόμαστε αυτές τις αήθεις και προκλητικές παρεμβάσεις γινόμαστε όλο και πιο εδραίοι και σταθεροί στην απόφασή μας να πούμε στις 29 του Νοέμβρη ένα βροντερό ΟΧΙ στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά-αποτυχημένων» που απεγνωσμένα πασχίζει να επιβάλει τον ΠΡΟΔΟΤΗ της Παράταξής μας ως αρχηγό μας!!!
Αιδώς, Αργείοι!

Τα Ανήλια είπε...

Φίλε DeFreJus,

Η λέξη προδότης είναι πολύ βαριά για τον Αντώνη Σαμαρά. Πολύ εύκολα την λες.

Με εικονίδιο Χριστιανικό, έχεις τόσο μίσος για άνθρωπο; Παλαιότερα, τότε με την Πολιτική Άνοιξη, το 1993, κάποιοι τραμπούκοι αποκαλούσαν τον Αντώνη "Ιούδα"! Είναι δυνατόν; Αν είναι Ιούδας ο Σαμαράς ο Μητσοτάκης είναι ο Ιησούς Χριστός; Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα έβλαπτε.

Θα εκλεγεί αρχηγός και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά για να γίνει αυτό και να έρθουμε και εμείς κοντά σας, πρέπει να πείσετε ότι μπορείτε ενωμένοι να ξανακερδίσετε την εξουσία. Στην οποία δεν θα έχουν θέση τα σκάνδαλα και τα Βατοπέδια.

Θεωρούμε ότι λόγω ενθουσιασμού τα γράφεις αυτά, για αυτό και κρατάμε το σχόλιο σου.

Μία παράκληση: Να αποφεύγεις αυτούς τους χαρακτηρισμούς στο blog μας, γιατί φανατίζουν και διχάζουν τον κόσμο. Για παράδειγμα πριν σε κάποιο σχόλιο βρίζανε την κ. Ντόρα. Φυσικά και το σβήσαμε, δεν το αφήσαμε.

Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

o defrejus
δεν δικαιουται να ομιλει.

αλλα δυστυχως σημερα ΟΛΟΙ ιδιοι ειναι στην ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτά που είπε για την Ντόρα Μπακογιάννη δίκιο είχε ο Λιάπης

Ανώνυμος είπε...

"τα σκάνδαλα και τα Βατοπέδια" αναζητήστε τα στο σύστημα Σαμαρά, στα γκόλντεν μπόυς και τον κομματικο μηχανισμό της Ρηγίλλης (Αγγέλου, Δασκαλάκης, Λειβαδάς, Ζαγορίτης, κλπ) που στηρίζουν τον Σαμαρά. Δεν αφορούν εμάς που στηρίζουμε τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από την αρχή τα κατήγγειλε και στηλίτευσε τους εμπλεκομένους σε αυτά.

Όσο για το "μίσος", εδώ μιλάμε πολιτικά, όχι προσωπικά. Πρόκειται περί πολιτικής απόρριψης απέναντι σε ένα άτομο που σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα του κοσμου δεν θα διενοείτο καν να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος που πρόδωσε και κράτησε στην αντιπολίτευση επί 11 χρόνια!

Τέλος, "Ιούδας" είναι ο Σαμαράς απέναντι στην Παράταξη, όχι στο Μητσοτάκη προσωπικά. Το 1995, το 1996, το 1999 -που ο Σαμαράς βρέθηκε απέναντι στη ΝΔ- ο Μητσοτάκης δεν ήταν ούτε αρχηγός ούτε κυρίαρχος πολιτικά μέσα στην ΝΔ. Γι'αυτό και εναντίον του Σαμαρά έχουν ταχθεί και οι πιο ακραιφνείς καραμανλικοί, όπως Έβερτ, Κεφαλογιάννης και τόσοι άλλοι.

Επειδή ο κ. Σαμαράς διεκήρυξε -και πολυ σωστά- την πίστη του στην αρχή του "νόμιμου και ηθικού", επισημαίνουμε, ότι μπορεί μεν "νόμιμα" να διεκδικεί σήμερα την ηγεσία της ΝΔ, όχι όμως και "ηθικά". Η πολιτική ηθική, την οποία απώλεσε πριν από 16 χρόνια, θα του επέβαλε να είναι πιο σεμνός και να ευχαριστεί που τον ξαναδεχτήκαμε πίσω στην Παράταξη που πολέμησε!

Όχι όμως να θέλει να γίνει και αρχηγός της! Όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Τα Ανήλια είπε...

Φίλε DeFreJus,

Ο Σαμαράς δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που λες.

Δεν έχει δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός; Η κόρη του Μητσοτάκη γιατί έχει; Έχει το κληρονομικό χάρισμα; Είναι καμία Πριγκίπισσα και έχει δικαιώματα σε "θρόνο";

Επειδή ήταν δίπλα στον πατέρα της στο κόμμα Νεοφιλελευθέρων και λέγανε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Δικτάτορα, αγράμματο και παχύδερμο, έχει το ηθικό πλεονέκτημα για να γίνει Πρόεδρος της Ν.Δ. νομίζεις;

Ουδεμία σχέση έχει ο Σαμαράς με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου γιατί τότε δεν ήταν υπουργός. Ήταν όμως υπουργοί ο Βουλγαράκης, ο Δούκας, και άλλοι, που έχουν σχέση με το σκάνδαλο και είναι με το μέρος της Ντόρας. Άρα αυτά που λες δεν ισχύουν.

Επίσης ο Μητσοτάκης αν δεν το ξέρεις, το 1965 μαζί με ορισμένους άλλους έριξαν την Ένωση Κέντρου, που είχε σαν αποτέλεσμα, μετά από βίαιες συγκρούσεις που υπήρχαν, να κηρυχθεί το καθεστώς της 21ης Απριλίου 2 χρόνια αργότερα.

Αυτά δεν πρέπει να τα συζητάμε, αλλά πρέπει να συζητάμε μόνο για την Πολιτική Άνοιξη και το 1993;

Στην πολιτική όλα συζητούνται. Δεν χρειάζεται τόσος πολύς φανατισμός γιατί έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και εμείς και εσύ, γνωρίζουμε ότι νέος Αρχηγός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια "επιχειρήματα" και νοοτροπία, θα γίνει "αρχηγός" του εαυτού του και όσων τον ψηφίσουν! Όχι της Παράταξης! Η Παράταξη τον θεωρεί εχθρό της! Και η Παράταξη θα βρει άλλο μονοπάτι για να βγαλει το χείμαρρο του Φιλελεύθερου Μεγαλείου της! Εσείς μείνετε με τους σκωληκοειδείς και τα ποντίκια! Σας λυπάμαι...

Τα Ανήλια είπε...

Αγαπητέ DeFreJus,

Απειλείς με διάσπαση τη Νέα Δημοκρατία; Θα φτιάξει νέο κόμμα η κ. Ντόρα; Και πως θα λέγεται; Κόμμα Νεοφιλελευθέρων;

Άσε DeFreJus αυτά είναι ψευτοδιλήμματα. Δεν διασπώνται τα κόμματα εξουσίας.

Και αν, στην απίθανη ακόμα περίπτωση, όπως λες, γίνει κόμμα μην φανταστείς ότι θα πάρει παραπάνω από 3%.

Ο Ιησούς να σε ευλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν μίλησα για διάσπαση, αλλά για έκφραση της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης μέσα από ένα φορέα που θα αποτελεί την ιστορική και φυσική συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλη, κάτι που ακυρώνεται εάν τυχόν εκλεγεί ο Σαμαράς, φίλοι μου! Οι μισοί βουλευτές είναι έτοιμοι να συγκροτήσουν το νέο φορέα που θα κάνει τη σημερινή ΝΔ... ΠΟΛΑ!!! Γιατι γι' αυτό μονο είναι άξιος ο Σαμαρούκος! Για τις αποτυχιες και τις προδοσίες! Να τον χαιρεστε!