Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Φαβορί στο ντέρμπι της διαδοχής

Παγιώνεται το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά στην κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, παρά την ανάκαμψη των ποσοστών της Ντόρας Μπακογιάννη

Παγιώνεται το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά παρά την ανάκαμψη των ποσοστών της Ντόρας Μπακογιάννη.

Νέα δημοσκόπηση (Marc) δίνει για το β’ γύρο ποσοστό 50,1% στον κ. Σαμαρά και 45,4% στην κυρία Μπακογιάννη, ενώ ένα 4,5% επιλέγει να μην απαντήσει.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 44,4%, έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 41,0%.

Σε ό,τι αφορά στην παράσταση νίκης, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού προηγείται με ποσοστό 51,2%, τη στιγμή που η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό 35,3%.


Σαμαράς δείχνει και η Metron Analysis

Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ κατέγραψε και η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Α. Σαμαράς 44%, Ν. Μπακογιάννη 28% και Π. Ψωμιάδης 14%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα στοιχεία δείχνουν τα εξής: Σαμαράς 41.4%, Μπακογιάννη 40.8% και Π. Ψωμιάδης 9.5%.

Ο κ. Σαμαράς έχει σαφές προβάδισμα στους ψηφοφόρους που καλούνται να απαντήσουν ποιον θα επέλεγαν για Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο ίδιος συγκεντρώνει το 42.6%, η κ. Μπακογιάννη 39.7% και ο κ. Ψωμιάδης το 14.6%. Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου.

Ωστόσο, μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν -στον πρώτο γύρο- η Ντόρα Μπακογιάννη (43,7%) και ο Αντώνης Σαμαράς (43,6%) συγκεντρώνουν το ίδιο σχεδόν ποσοστό και ο κ. Ψωμιάδης συγκεντρώνει το 12,2%. Στο δεύτερο γύρο, μεταξύ των «γαλάζιων» ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 50% έναντι 49,2% του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: Έθνος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Τα Ανήλια είπε...

Παράκληση:

Να αφήνετε μόνο πολιτικά σχόλια. Ειδικά, να μην βρίζετε την κ. Ντόρα Μητσοτάκη.

Ο Αγώνας αυτός είναι μόνο πολιτικός, δεν χρειάζεται υβρεολόγιο.

Το γράφουμε κιόλας πάνω στα σχόλια "Μηνύματα με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο θα διαγράφονται".

Ας κρατήσουμε έναν πολιτισμένο διάλογο.